Hamuru için
3 bardak un 1 yumurta, su, tuz ile kati bir hamur yapılır 20 dakika dinlendirdikten sonra oklava veya yardımıyla acilir. 2-3 cm lik kareler kesilir ve bos olarak bohca gibi kapatılır.
Balıkesir mantısının özelliği hamurların içinin boş olmasıdır.
Mantıları çok hafif yağlanmış veya unlanmış tepsiye dizilir 200 derecede 15 dakika hafif pembe renkte fırınlanır.
2-3 tane tavuk budu veya tavuk göğsü haslanır, haslanan tavuklar tavuk suyundan çıkarılır ve büyük parcalar halinde didiklenir.Önceden haslanmış 1,5 su bardağı nohutta hazir edilir.
Tencerenin içine sivi yag ve çok ince doğranmış soganlar eklenip hafif kavrulur,1 yemek kaşığı salca eklenip az daha kavrulur,üzerine tavuk suyu ilave edilir kaynayınca fırınlanmış mantılar içine atilir.Mantılar pişmek üzereyken haşlanmış nohutlarda içine atilir,bir tasim daha kaynatılır,en son didiklenmiş tavuk etlerini de ekleyip az daha kaynatılıp ocaktan alinir. Suyunu öyle ayarlayinki her tabaga yarim kepce suyu eşit olsun.Servis tabagina alip üzerine sarimsakli veya sarimsaksiz yoğurt ve kırmızı biberli kızdırılmış tereyag gezdirip servis yapin .Afiyet olsun.
Tarif için : Çok Teşekkürler
http://susamcorekotu.blogspot.com.tr/
Ellerine sağlık …
YanıtlaSilNefissss olmuş Sevgili Sieda…
Emelcigim cok tesekkürler, Susamin onayina sunarim bakalim olmusmu :)
Silsusam geldiiii :))
YanıtlaSilellerine sağlık becerikli kadın,mükemmel olmuş,ellerin dert görmesin,
fırın tepsisine daha sık yerleştirirsen şekilleri daha düzgün olur,biraz daha kızarırsa daha hoş oluyor