12 adet icin
350 gr.un (3 bardak )
40 gr. tereyag (resimdeki kadar ) Oda sicakliginda
20 gr. yas maya ( 1 paketin yarisi)
60 gr.Toz seker ( 4 yemek kasigi )
200 ml süt oda sicakliginda ( resimde görülen büyük cay bardaginin dolusu )
2 yumurta sarisi
Unu yogurma kabiniza alin, 2 yumurta sarisi ve tereyagini elinizle parcalayin ve unun üzerine koyun.Sütün icinde sekeri ve mayayi birlikte eritip unun üzerine dökün. 1 kücük cay kasiginin ucunda tuz cok cok az
Bütün bu malzemelerle hamurunuzu yapin, eger elinize yapisiyorsa cok az daha un ekleyin,elinize yapismamasi lazimve üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye birakin
40 dakikanin sonunda 12 esit parcaya bölün ve düzgün bezeler yapip elinizle hamurlarin üstüne hafifce bastip birakin ve üzerini tekrar nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
1 saat sonra dinlenen hamurlarinizi 150 derece (Benim ocagimin ayarlari 12 ye kadar ben 9 a ayarladim o zaman yagin isisi iyi oluyor.) isinmis yaga atin ve tencerenizin kapagini kapatip 2-3 dakika acmadan kizartin, diger tarafini kizartirken tencerenin kapagini kapatmayin
Kizaran berlinerleri kagit havlu serilmis bir tabaga cikarip sogumasini bekleyin.
Soguduktan sonra Pasta süsleme aletinin sivri ucuyla marmelatlari berlinerlerin icine doldurun,cok fazla doldurursaniz disariya cikar ,ayarini kendiniz anlarsiniz.
Eger marmeladiniz yoksa normal receli rondodan gecirip yapabilirsiniz.
Ben frambuaz marmeladi kullandim. Cilek veya baska sevdiginiz bir marmelatta olabilir.Ama orjinalinde frambuaz kullaniliyor.
Doldurma islemi bitince Berlinerlerin üzerine pudra sekeri serpip servis yapin.
Afiyet olsun.
Fransız Kurabiyesinin tarifine benziyor …
YanıtlaSilGüzel bir lezzet ellerine sağlık…
Sevgiler...
Tesekkürler Emelcigim,Fransiz kurabiyesini bilmiyorum tarifin varsa denemek isterim
SilElinize saglik cok guzel gorunuyorlar
YanıtlaSilTesekkürler,mutlaka deneyin tavsiye ederim
Silçok beğendim. denemeliyim. fakat daha küçük yapsam orjinalinden şaşarmı o zaman.
YanıtlaSilOrjinal büyüklügü bu ama icine recel koymadan sadece pudra sekerini üzerine serperek ceviz büyüklügünde yapilan türü var
Silhttp://static.chefkoch-cdn.de/ck.de/rezepte/186/186253/436461-960x720-quarkbaellchen.jpg
Ponçik zannettim ama değilmiş mutlaka deneyecegim çok güzel görünüyorlar ellerin dert görmesin ...
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlık canım harika en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSilbahriye'nin mutfağı
HerRenk.com
YanıtlaSilHerrenk mutfağı; Eline sağlık Sieda. Yine harikalar yaratmışsın. Emeğine sağlık. Dünya mutfaklarının sultanı ;)
Ne kadar değiik bir tatlı abla.Donut gibi olmuş en yakın zamanda denemek isterim 😉
YanıtlaSilEllerine sağlık Yine süpersin .... her zaman olduğu gibi maşallah... pişiye benziyor tadı değil mi
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Çok güzel olmuş...
YanıtlaSil