1 çay bardağı yoğurt (sulu tarafından)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya veya yarim paket yas maya
4 su bardağı kadar un
4-5 yemek kaşığı tere yağı
ilk önce tere yagini eritip sogumaya birakin.Yogurma kabina unu koyup ortasini havuz gibi acin ve sütü, yogurdu,sivi yagi ve mayayi koyup kenarlarindan un alarak kulak memesi sertliginde hamur yapin. Hamuru 12 esit bezeye ayirin,elinizle veya merdane yardimiyla cay tabagi büyüklügünde acin, soguyan tereyagininin icine daldirin sonra fazla yagini elinizle süzdürün.Kelepceli kek kalibina actiginiz hamurlar üstüste gelecek gibi dizin. 11 bezeyi bu sekilde yaptiktan sonra kalan son bezeyi ortasina yerlestirin. 1-1,5 saat üzerini bir bezle örterek sicak bir ortamda mayalanmaya birakin .Mayalanan hamurunuza kalan tereyagini az isitip sürün, üstünü susam cörekotu ve hashas, keten tohumuyla süsleyin.180 derecede önceden isitilmis firinda 25-30 dakika pisirin. Firindan cikardiktan sonra dinlendirin. soguyunca dilimleyerek servis yapin.
oy oy oy sıcacık ev yapımı ekmeğin içi ne bolll tereyağı sürüpde ne de güzel yemesi olur ellerine sağlık canım harika olmuş
YanıtlaSilCok tesekkürler canim
Sil