Tel peyniri yapmak için ilk önce beyaz peyniri yapıyoruz.Sirke ile yapılan beyaz peynirden tel peynir olmuyor,peynir mayası kullandığımız peynirle yapmamız gerekiyor.
Beyaz Peynir tarif için BURAYA BAKIN
1 gün beklettikten sonra tel peynirimizi yapabiliriz.Baskıdan cıkan ve birgün bekleyen peynirleri küp seklinde doğrayın.5 litrelik tencereye 2 su bardağı tuzu koyup kaynatın. Su kaynayınca biraz dinlendirip suyun sıcaklığının 80 derecede sabit kalmasını sağlayın ocağınızın altınıona göre ayarlayın.Sonra suyun içine yerleştirdiğiniz süzgece doğranmış peynirlerinizi koyup tahta kasık yardımıyla karıştırarak eritin,sakız gibi sünme kivamana gelene kadar...
Tel peynir yapımında ikinci asama:
Sakız gibi sünmeye baslayan peynirinizi sudan çıkarıp ,elinizle bastırarak fazla suyun çıkmasını sağlayın,koparmadan uzatabildiğiniz kadar uzatın.Uzayan peynirlere isterseniz örgü sekli vererek veya dügüm atarak soğuk suyun içine atin ,5 dakika suda bırakıp çıkarın .fazla tutmayın tuzun hepsini kaybetmesin.Sonra sudan çıkarıp ister salamura yapın veya suyu cekilince saklama kaplarınızda saklayın veya dondurucuya koyabilirsiniz.
Sakız gibi sünmeye baslayan peynirinizi sudan çıkarıp ,elinizle bastırarak fazla suyun çıkmasını sağlayın,koparmadan uzatabildiğiniz kadar uzatın.Uzayan peynirlere isterseniz örgü sekli vererek veya dügüm atarak soğuk suyun içine atin ,5 dakika suda bırakıp çıkarın .fazla tutmayın tuzun hepsini kaybetmesin.Sonra sudan çıkarıp ister salamura yapın veya suyu cekilince saklama kaplarınızda saklayın veya dondurucuya koyabilirsiniz.
Böyle emeğe nasıl yorum yazilir ki bilemedim. Emeğinize&ellerinize sağlık. . Herkes beceremez MaşaAllah
YanıtlaSilne denirki harika demekten başkaaa emeginize sağlık
YanıtlaSilyumuşak olması için ne yapmalıyız şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilTaze yaptigim zaman derin dondurucuya koyuyorum, cikarinca ilk günki gibi yumusak oluyor.Ne kadar cok katlarsaniz o kadar cok tel tel olur ve yumusak olur
YanıtlaSilEn kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSilHarika .. Peynir yapım işi ne kadar zor bir uğraş ve bunu senin evde yapmanda harika .. Maşallah
YanıtlaSilTel peyniri hemen tuketebilir miyiz .
YanıtlaSilEvet, hemen tüketebilirsiniz
SilÇoook ama çok teşekkür ederim tarifiniz için. Denedim ve çok güzel sonuç aldım. Beyaz peynir hali de tel peynir hali de şahane. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNe kadar peynir mayası koymak lazım
YanıtlaSilElinize sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık
YanıtlaSilBu peyniri yaptim tuzlu su icerisinde muhafaza etmek istedim fakat bir sure sonra yaptigim peynirler suyun icerisinde erimeye basladi (ben biraz fazla yapmistim bu yuzden daha fazla durabilmesi icin tuzlu suya koydum) acaba peyniri saklamak icin ne yapmaliyim
YanıtlaSil