Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

9 Şubat 2014 Pazar

EVDE KAŞAR PEYNİRİ YAPIMI




Kasar peynirimde olmus bunu paylasmasam olmazdi.Peyniri hergün yapan ciftcilerimiz icin belki cok ilginc degil ama benim icin cok cok önemli... Kasar peynirin yapimi beni cok ugrastirdi ama degdi  
Tarifi : Daha önce yaptigimiz beyaz peynirden kasar peyniri yapmak icin , peynirin tuzlu suda bir iki gün beklemesi gerekiyor,benim gibi sabirsiz olanlara bir uyari, eger beyaz peyniri hemen yapar yapmaz kasar yapmayin cünkü güzel sünmüyor hatta hic sünme olmuyor onun icin biraz beklemeniz gerekiyor.

Peynirleri baskidan cikardiktan sonra küp seklinde kücük kücük dogruyoruz.makarna süzgecinizin sigabilecegi kadar bir tencereye 1,5 bardak tuz koyup kaynatin,suyun kaynamasinin biraz durmasini bekleyin suyun sicakligi 80 derecede sabit olacak fokurdamiyacak,sonra süzgecin icine dogradiginiz peynirleri koyup tahta kasik yardimiyla katlayarak sakiz gibi sünme kivamina kadar sicak suyun icinde tutuyorsunuz,sakiz gibi sünmeye baslayinca tencereden disariya alip mutfak tezgahinin üzerinde fazla suyunu almak icin elinizle bastirarak katliyorsunuz,istediginiz kaliplara koyup son seklini veriyorsunuz.güzel bastirmaniz lazim hava kalmasin .Ertesi gün kaliptan cikarip dolabiniza kaldirin,gün gectikce sararmaya baslayacak . Hepsi bu kadar zor gibi görünüyor ama sonucta lezzetli bir peynir elde ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.