Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

5 Ekim 2014 Pazar

Fındıklı Şekerpare




MALZEMELER

75 gr. tereyağı
1 su bardağı dövülmüş fındık
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı kadar un
şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
üzerine:
bütün fındık

HAZIRLANIŞI

Unun ortasini havuz  gibi acip bütün malzemeleri koyun ve hamurunuzu yapin,5-10 dakika dinlendikten sonra  sekil verin ortasina findik batirin,yumurta sarisinida üstüne sürün 190 derecede  alti ve üstü kizarana kadar pisirin.

Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın kaynatın.Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Firindan cikardiginiz sekerpareler biraz ilik olunca üzerine dökün

2 yorum:

  1. leziz görünüyor ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  2. Şekerpare nefis görünüyor:) Ellerinize sağlık Sieda han. Ayrıca ekmekleriniz ve hamurişlerini birbirinden nefis hazırlıyorsunuz:) Size kaç kere yazdım bir problem var her halde yazım ulaşmıyor:( Bu yazım ulaşır inşallah. Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.