75 gr. tereyağı
1 su bardağı dövülmüş fındık
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı kadar un
şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
üzerine:
bütün fındık
HAZIRLANIŞI
Unun ortasini havuz gibi acip bütün malzemeleri koyun ve hamurunuzu yapin,5-10 dakika dinlendikten sonra sekil verin ortasina findik batirin,yumurta sarisinida üstüne sürün 190 derecede alti ve üstü kizarana kadar pisirin.
Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın kaynatın.Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın kaynatın.Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Firindan cikardiginiz sekerpareler biraz ilik olunca üzerine dökün
leziz görünüyor ellerine sağlık ...
YanıtlaSilŞekerpare nefis görünüyor:) Ellerinize sağlık Sieda han. Ayrıca ekmekleriniz ve hamurişlerini birbirinden nefis hazırlıyorsunuz:) Size kaç kere yazdım bir problem var her halde yazım ulaşmıyor:( Bu yazım ulaşır inşallah. Selam ve sevgilerimle...
YanıtlaSil