Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

9 Ocak 2015 Cuma

Balkabağı Tatlısı



Kabak tatlısı zamanı


 1,5-2 kg balkabağı

1,5 su bardağı toz şeker kabak tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir

1 su bardağı dövülmüş ceviz








Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın. Büyük bir tepsiye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Baz

ı kabaklarda su miktarı çok fazla oluyor, eğer çok fazlaysa suyun bir kısmını süzün.Soğuduktan sonra Servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir...


1 yorum:

  1. sağolun sayenizde çok güzel bir kabak tatlısı yedim emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.