RUS MUTFAGINDAN-Ismini pek begenmedim ama tadi güzel :)
1 yumurta
1 cay bardagi süt
1 paket vanilya
1 cay bardagi toz seker
80 gr. tereyag ( oda sicakliginda)
Bu malzemelerin hepsini cam bir kaseye koyup icinde su kaynayan tencerenin üstüne koyun ve cirpiciyla karistirarak seker ve tereyagin erimesini saglayin
Tereyag eriyince yarim cay kasigi karbonati ekleyip karistirin.ocagin altini kapatin ama kase sicak suyun üstünde dursun.iki dakika sonra suyun üzerinden alin.
Yavas yavas unu ekleyin, resimdeki bardakla 2,5 bardak un yeterli oluyor
ikinci bardak unuda cirpiciyla karistirin, kalan yarim bardak unu ekleyip elinizle kati bir hamur olana kadar yogurun.
Yaptiginiz hamuru dörde bölün ve az sekil vererek strec folyo serimis bir tabakla buzluga koyun yarim saat bekleyin, sertlesmesi lazim.Rendelemek daha kolay oluyor.
Buzluktan cikardigimiz hamuru rendeleyerek kagit serilmis tepsiye döküp,180 derece isinmis firinda 15- 20 dakika kizartin, cok fazlada kizartmayin yoksa cok sertlesir.Bir firin tepsisine 2 parca rendelenmis hamur tam geliyor.Diger iki parca hamuruda rendeleyip buzdolabina koyun,hazir olsun.Firindan cikan hamurlar hafif soguyunca merdane yardimiyla biraz daha kücültün.Cok un gibi yapmayin agiza gelecek gibi olsun.Cevizleride ( 200 gr.) merdane ile ufaltin ve büyükce bir kasede hepsini birbirine karistirin.
2 kutu yogunlastilirilmis sütü, (süt receli ) eger pismemis halde aldiysaniz 2 saat kaynayan suyun icinde kutuyu hic acmadan pisirin,hazir pismis olarak alinmissa o zaman sadece 20 dakika sicak suda isinmasini saglayin.ve sicak sicak yaptiginiz hamur -ceviz karisimina döküp iyice karistirin.
2 saat kaynayan suyun icinde duran yogunlastirilmis süt karamel rengini aliyor.
Kalip olarak kullandiginiz kabin icine strec serin, kolay cikmasi icin,kalibin icine karisimi dökün kasigin tersiyle bastirarak ve düzelterek yerlestirin kabinizin kapagini kapatin ve 2 saat buzdolabina koyun.2 saatin sonunda Pasta tabaginiza ters cevirin.Ben ertesi gün cikolata rendesiyle süsledim. Ama 2 saatte yeterli oluyor.
Biraz aşamalı bir tatlı faka sonuç güzel görünüyor .ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilDaha önce hiç yemediğim gibi duymadığımda bir pasta tarifi biraz uğraştırıcı gibi ama eminim bu değişik tarifinin tadı enfestir yakın bir tarihte günüm var yapmaya çalışacağım
YanıtlaSilEllerine kollarına sağlık....
Çok güzel ve özel olmuş denemeliyim
YanıtlaSil