4 orta boy kabağı 2 dis ince doğranmış sarımsağı ve 1 adet soğanı küp seklinde doğrayıp sıvı yagda kabakların rengi değişene kadar kavurun,tuzunu ekleyin.
kavrulan kabaklara 4 yemek kaşığı un ekleyin ve kabakların seklini bozmadan unu kabakla iyice bütünleştirin yaklaşık olarak iki dakika kavurun,sürekli karıştırın.
1,5 kulplu büyük cay bardağıyla sütü de ekleyin,beşamel sos kıvamında olacak ,ocağın altını kapatıp 1 avuç kadar rendelenmiş kasar peynirini ekleyin.Kabakların sıcaklığıyla kasar peynirlerinin erimesi gerekiyor.
Isıya dayanıklı bir cam tepside veya normal bir tepsiye kremalı kabaklarımızı dökün, üzerine kasar peyniri serpiştirin,en son galeta ununu da kabakların üzerine serpin, üzeri kızarana kadar 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.Et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
yemekleri yorumlama tarzınızı beğeniyle takipte 'ayrıca bloğunuzuda takipteyim' bloğuma beklerim
YanıtlaSilCok tesekkürler begendiginize sevindim,bende severek sizi takip ederim
Sil