KEBSEH Ürdün Ammandan Naile Hanimin Tarifi
Malzemeler :
2 tüm tavuk
2 limon,
2 domates
tuz ,karabiber
2 tane orta boy sogan kimyon,curry
4-5 tane kakule
1 tane yesil aci biber
baharat cesitleri badem,kuru üzüm kirmizi,yesil,sari biber misir,bezelye,havuc,mantar (konserve veya taze )
Basmati pirinc
1 kasik salca
YAPILISI : tavuklari iyice yikayin,parcalayin,ben tüm tavugu 5-6 parcaya bölün.Sonra limon,domatesi ve tuzu ekleyin, limon kabuklarinida tavugun üzerine koyun,bolca tuz ekleyip 20 dakika suda bekletin.20 dakika sonra tavuklari tekrar sudan gecirin. Tencerede yemeklik dogranmis soganlari kavurun,sararincaya kadar tavuklarida ekleyin,iyice sogan tadini almasini saglayin,bütün baharatlari ekleyin,yesil aci biberi, limon kabuklarini ,dövülmüs kakuleyide ekleyin üzerini gececek kadar su koyup pisinceye kadar bekleyin. Baska bir kapta yikanmis pirinci,küp dogranmis havuc,kirmizi,yesil, sari biberi ,mantari,kuru üzümü baharatlarida ekleyip salata karistirir gibi karistirin,iyice karisinca pilav yapacaginiz tencereye koyun. Üzerine siviyag gezdirin.Tavuklar pistikten sonra suyunu süzgecle süzün süzdügünüz tavuk suyunu pirinc karisiminin üzerine ekleyin önce hizli ,kaynar kaynamaz kisik ateste pilavinizi pisirin.Pilav pistikten sonra tavuklari yagda kizartin,kenara alin,sonra bademleride ayni yagda kizartin,Pisen pilavi bir tepsiye bosaltin,kizarttiginiz tavuklari üzerine dizin,en üste bademleri serpistirin. AFIYET OLSUN ...
Malzemeler :
2 tüm tavuk
2 limon,
2 domates
tuz ,karabiber
2 tane orta boy sogan kimyon,curry
4-5 tane kakule
1 tane yesil aci biber
baharat cesitleri badem,kuru üzüm kirmizi,yesil,sari biber misir,bezelye,havuc,mantar
Basmati pirinc
1 kasik salca
YAPILISI : tavuklari iyice yikayin,parcalayin,ben tüm tavugu 5-6 parcaya bölün.Sonra limon,domatesi ve tuzu ekleyin, limon kabuklarinida tavugun üzerine koyun,bolca tuz ekleyip 20 dakika suda bekletin.20 dakika sonra tavuklari tekrar sudan gecirin. Tencerede yemeklik dogranmis soganlari kavurun,sararincaya kadar tavuklarida ekleyin,iyice sogan tadini almasini saglayin,bütün baharatlari ekleyin,yesil aci biberi, limon kabuklarini ,dövülmüs kakuleyide ekleyin üzerini gececek kadar su koyup pisinceye kadar bekleyin. Baska bir kapta yikanmis pirinci,küp dogranmis havuc,kirmizi,yesil, sari biberi ,mantari,kuru üzümü baharatlarida ekleyip salata karistirir gibi karistirin,iyice karisinca pilav yapacaginiz tencereye koyun. Üzerine siviyag gezdirin.Tavuklar pistikten sonra suyunu süzgecle süzün süzdügünüz tavuk suyunu pirinc karisiminin üzerine ekleyin önce hizli ,kaynar kaynamaz kisik ateste pilavinizi pisirin.Pilav pistikten sonra tavuklari yagda kizartin,kenara alin,sonra bademleride ayni yagda kizartin,Pisen pilavi bir tepsiye bosaltin,kizarttiginiz tavuklari üzerine dizin,en üste bademleri serpistirin. AFIYET OLSUN ...
oyyy kaldı mı bana
YanıtlaSilellerinize saglik..basli basina bir ana yemek ..enfes!
YanıtlaSil