Ekmegin üzerine sürmek icin : 1 yemek kasigi un ve yarim cay bardagi su ile bir bulamac yapin.
2 Kilo organik tam bugday unu, 2 yemek kasigi pekmez, 2 tatli kasigi tuz,su, yarim cay bardagi zeytinyag, 1 maya bu malzemelerle kulak memesi yumusakliginda hamur yapin,maylanmaya birakin 30 dakika kadar,mayalanan hamuru 3 esit parcaya bölün ve somun sekli verip üzerine bicakla birkac yerinden hafifce kesin, firin tepsinizde mayalanmaya birakin.iki misli olan ekmeklerin üzerine yaptigimiz bulamaci fircayla sürüp 130 derecedeki firinda uzunca bir süre pisirin. Odun sobasinda yaptigim icin tam dereceyi veremiyorum ama sobanin üzerindeki derece 100-120 dereceyi gösteriyordu yaklasik olarak 2-3 saat pismeye biraktim. Dis kabugu sert ama ici yumusacik ekmeklerimiz hazir... Firindan cikan ekmekleri izgaranin üzerinde tam olarak soguyuncaya kadar birakin ,üzerindeki kabuk kismi yumusamasin.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim