Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Şubat 2014 Pazartesi

KÖY SOMUNU





Ekmegin üzerine sürmek icin : 1 yemek kasigi un ve yarim cay bardagi su ile bir bulamac yapin.
2 Kilo organik tam bugday unu, 2 yemek kasigi pekmez, 2 tatli kasigi tuz,su, yarim cay bardagi zeytinyag, 1 maya  bu malzemelerle kulak memesi yumusakliginda hamur yapin,maylanmaya birakin 30 dakika kadar,mayalanan hamuru 3 esit parcaya bölün ve somun sekli verip  üzerine bicakla birkac yerinden hafifce kesin, firin tepsinizde mayalanmaya birakin.iki misli olan ekmeklerin üzerine  yaptigimiz bulamaci fircayla sürüp 130 derecedeki firinda uzunca bir süre  pisirin. Odun sobasinda yaptigim icin tam dereceyi veremiyorum ama  sobanin üzerindeki derece 100-120 dereceyi gösteriyordu yaklasik olarak 2-3 saat pismeye biraktim. Dis kabugu sert ama ici yumusacik ekmeklerimiz hazir... Firindan cikan ekmekleri izgaranin üzerinde tam olarak soguyuncaya kadar birakin ,üzerindeki kabuk kismi yumusamasin.Afiyet olsun






0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.