Zencefil Harikasi.... Anneme özel yapimi 3 gün sürdü, cok sükür bu gün bitti, bu sekerler öksürük icin, büyük bir mutlulukla sizlerle paylasiyorum.
YAPILISI :
1. Gün:
zencefilin kabuklarini soyup büyük zar seklinde dograyin,tencereye koyup üzerini örtecek kadar seker ekleyip kaytanatin sekerler eriyip surup haline gelene kadar,kapagini kapatip bir kenera koyun
2. Gün:
Bekleyen zencefilli sekeri tekrar kaynatin bu sefer biraz daha uzun olacak kaynama süresi surup hafif koyulasacak,surup soguyunca bir sücgecin üzerine surubun icindeki zencefilleri cikarin (resimdeki gibi) 2 saat sonra cikardiginiz zencefilleri tekrar surubun icine atin,surubu biraz daha koyulasmis olacak soguyunca 6-7 yemek kasigi su eklemesi yaparak tekrar kaynatip altini kapatin ,simdi bir gece tekrar bekleyecek.son asamaya geldik artik...
3. Gün:
Zencefilli surubu tekrar kaynatiyoruz,bu sefer surubu baya koyulasacak bal kivamina gelecek soguyan surup,kivami tam olunca suruba yarim limon suyu ekleyin bir tasim daha kaynatip ocaktan alin.Surubun icindeki zencefilleri tekrar sücgecin üzerine cikarin (süzgecin altina herhangi bir tepsi koymayi unutmayin ) ve biraz fazla surubun akmasini saglayin.zencefillerin tek tek olmasi lazim yapisik olanlarida ayirin.Normal bir iki kasik sekeri üzerine döküp sallayarak sekerin zencefillerin heryerine gelmesini saglayin, kurumasini bekleyin, bunun icin 1 gün yeterli, kuruyunca agzi kapali cam kavanozda serin yerde saklayin.Buzdolabinda olmayacak...
Kalan surubun kivami tam bal kivaminda oluyor onuda bir kavanoza koyup seker yerine caylarinizda kullanabilirsiniz.
Siz benim yaptigim hatayi yapip kücük bir zencefille yapmayin
Uzun süre dayanabilen bir seker oldugu icin ve bu kadara ugrastan sonra büyük bir zencefil secin
Sifa olsun insaallah
YAPILISI :
1. Gün:
zencefilin kabuklarini soyup büyük zar seklinde dograyin,tencereye koyup üzerini örtecek kadar seker ekleyip kaytanatin sekerler eriyip surup haline gelene kadar,kapagini kapatip bir kenera koyun
2. Gün:
Bekleyen zencefilli sekeri tekrar kaynatin bu sefer biraz daha uzun olacak kaynama süresi surup hafif koyulasacak,surup soguyunca bir sücgecin üzerine surubun icindeki zencefilleri cikarin (resimdeki gibi) 2 saat sonra cikardiginiz zencefilleri tekrar surubun icine atin,surubu biraz daha koyulasmis olacak soguyunca 6-7 yemek kasigi su eklemesi yaparak tekrar kaynatip altini kapatin ,simdi bir gece tekrar bekleyecek.son asamaya geldik artik...
3. Gün:
Zencefilli surubu tekrar kaynatiyoruz,bu sefer surubu baya koyulasacak bal kivamina gelecek soguyan surup,kivami tam olunca suruba yarim limon suyu ekleyin bir tasim daha kaynatip ocaktan alin.Surubun icindeki zencefilleri tekrar sücgecin üzerine cikarin (süzgecin altina herhangi bir tepsi koymayi unutmayin ) ve biraz fazla surubun akmasini saglayin.zencefillerin tek tek olmasi lazim yapisik olanlarida ayirin.Normal bir iki kasik sekeri üzerine döküp sallayarak sekerin zencefillerin heryerine gelmesini saglayin, kurumasini bekleyin, bunun icin 1 gün yeterli, kuruyunca agzi kapali cam kavanozda serin yerde saklayin.Buzdolabinda olmayacak...
Kalan surubun kivami tam bal kivaminda oluyor onuda bir kavanoza koyup seker yerine caylarinizda kullanabilirsiniz.
Siz benim yaptigim hatayi yapip kücük bir zencefille yapmayin
Uzun süre dayanabilen bir seker oldugu icin ve bu kadara ugrastan sonra büyük bir zencefil secin
Sifa olsun insaallah
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim