Kuru fasulyelerimizi pişirmek için ilk önce sobamızı yakıyoruz :)
Tabi ki sizin isiniz daha kolay
Aksamdan ıslattığımız, 2 bardak kuru fasulyeyi bir tencereye koyup 30-40 dakika haşlıyoruz,bu arada güvecimizde 200-300 gr.kuşbaşı et veya kemikli etimizi kendi bıraktığı suyu cekene kadar pişiriyoruz, 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip etleri çok hafif kızartıyoruz,küp seklinde doğradığımız soğanı ve 1 dis sarimsak ekleyip soğanlarımız hafif sararana kadar kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarim yemek kaşığı aci biber salcasini ekleyip salcalar yagda kendini bırakınca haslanmış fasulyeleride ekleyin,tuz karabiber ve çemen veya çemen tozunu koyun, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz,sonra eğer dilim pastırmanız varsa fasulye yemegimizin üzerine dizip 200 derecede ısıtılmış fırına koyun ve pastırmalar çok hafif kızarmaya başlayınca ,çıkarıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Eğer pastırma yoksa pastırmasız olarak 15 dakika fırınlıyorum.
Afiyet olsun.
Kurusulye benim icin soguk havalarin sultani ellerine saglik cnm
YanıtlaSilellerine saglik canim <3
YanıtlaSilGüveçte pişen yemekler daha bir güzel oluyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil