500 gr. Quark(süzme yoğurtta olabilir)
2 Yumurta 1 tanesi üzerine sürmek icin
1Tatlı kaşığı tuz
1Su bardağı ılık süt
1Su bardağı sıvıyağ
1Yaş maya
1Paket veya yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
iç malzemesi
Beyaz peynir
Maydonoz
Yapılışı
İlk olarak maya ılık sütle eritilir sırasıyla yumurta, kabartma tozu, quark tüm malzemeler eklenip azar azar un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzerini kapatıp bekletilir..
Hamur mayalandıktan sonra elimizi arada yağlayarak parçalar koparılıp açılır iç malzemeden konularak istenilen şekil verilir,yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür ve arzuya göre susam,haşhaş veya çörekotu serpilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim