Malzemeler
2 büyük patlican
300 gr dana veya koyun eti
1 büyük sogan
4 dis sarimsak (ince dogranacak )
3-4 yesil biber
4 dometes veya salca
2 kasik un
100 gr. rendelenmis kasar peyniri
2 tane kirmizi biber ( yelkenleri yapmak icin )
YAPILISI :
Patlicanlar ikiye bölünüp,firin tepsine dizilir, pisinceye kadar firinda tutulur.isterseniz karniyarikta oldugu gibide kizartabilirsiniz
Ici icin :
Etleri kusbasindan daha kücük zar seklinde dogranir et kendi suyunu cekene kadar pisirilir,pisen etlere 1 kasik tereyag eklenir .Yag eriyince küp seklinde dogranmis sogan,4 dis sarimsakla sote edilir.yesil biberleride ekleyip,biberler rengini degistirene kadar karistirilir. iki kasik un ilave edilir. Eklediginiz un bütün etleri kapladiginda dogranmis domateslerde ilave edilir. kisik ateste etler iyice yumusayincaya kadar pisirilir. Patlicanlarin ortasi catal yardimiyla ic malzeme koyacak sekilde acilir.Hazirladigimiz etleri patlicanlarin icine koyduktan sonra yarim saat firina verilir,yarim saatin sonunda peynirleride patlicanlarin üzerine serpip peynirler eriyinceye kadar firinda birakilir.Sicak servis edilir, servis öncesinde önceden hazirladiginiz yelken seklinde hazirladiginiz közlenmis kirmizi biberler bir kürdan yardimiyla patlicanlarin üzerine saplanir. Afiyet olsun
burda katagorileri büyük harfle açarsanız daha sonra karışmaz.ellerienzie sağlık
YanıtlaSil