300 gr. kuşbaşı et
1 cay bardağı kabukları soyulmuş badem
1 cay bardağı üzüm
1 su bardağı önceden haşlanmış nohut
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su veya et suyu
yarim su bardağı cig kaymak (schlagsahne)
2 büyük kuru sogan
Tuz,karabiber,
yarim cay kaşığı tarcin
2-3 yemek kaşığı tereyag
1 küçük dis sarımsak
Pirinçleri tuzlu sıcak suda bekletin.
Öncelikle etlerinizi tencereye alin kendi suyunu cekene kadar pişirin. Karabiber, tuz, kimyon ve tarcini ekleyip harmanlayın.Baska bir kaseye alin.Tereyağını ayni tencereye koyup bademleri ilave edin kavurun.Küp seklinde doğranmış soğanları ve 1 diş sarımsağı ince dilimleyip tencerenize ilave edin ve hafif kavurun.Etlerinizi kavurduğunuz soğanların üzerine düzgünce koyup kaşığın tersiyle düzeltin,sonra nohutu ,üzümü ve yıkanmış pirinçleri ekleyin ama karıştırmayın.
Suyunu kremasını ilave edip kaynamaya başlayınca altini azaltıp pişmeye bırakın.Dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirip servis yapin.
Afiyet olsun.
Tam bir sultan pilavı olmuş …
YanıtlaSilEllerine sağlık Siedacım…
Afiyetler olsun Hayırlı İftarlar Dilerim...
sultanlara layık nefissss afiyetle
YanıtlaSilg +
ellerine sağlık harika görünüyor sunumda çok şık
YanıtlaSilama bzide değişik pilavlar yenmiyor ya :(
sevgiler