Tencere Ekmeği için malzemeler (1 adet ekmek için)
3 su bardağı geleneksel kepekli buğday unu
1 çay kaşığı (tepeleme dolu) kuru maya (Dr.Oetker ınstand maya 11 gr lık paketin yarısı)
1 çay kaşığı tuz
300 ml su (oda ısısında olması yeterlidir)
Hamur yoğurma kabına unu eleyelim. Maya ve tuzu da una ilave edip karıştıralım. Suyu ilave edelim ve kaşıkla karıştıralım. Üzerini streç film veya silikon kapakla kapatıp en az on iki saat bekletelim. Biz hamuru akşam yapıp ertesi sabaha kadar bekletiyoruz. Bekleme süresinin sonunda kabaran hamuru tezgaha alalım. Hamuru üzerinden basarak ramazan pidesi gibi hafifçe açalım. Daha sonra kenarlarından çekerek bohça kapatır gibi katlayalım.
Afiyet Olsun.
Canım çok güzel olmuş kalın kabuklu tok ekmek burada öyle ekmek bulmak zor eelerine sağlık.
YanıtlaSiltesekkür ederim, gercektende cok güzel bir ekmek oldu evdekilerin cok hosuna gitti, mutlaka deneyin
Silçok güzel ellerinize sağlık bir şey soracağım ilk aşamada cam tencereyi boş olarakmı ısıtıyoruz.
YanıtlaSilTesekkürler, evet bu ekmegin püf noktasi cam tencerenin bos olarak kizdirilmasi,asagi yukari yarim saat 230 derece isitiliyor
SilEllerine sağlık cnm çok güzel bir ekmek olmuş buda diğerleri gibi çok pratik çok lezzetli görünüyor harika bir tarif
YanıtlaSilEllerine sağlık Sieda'cımmm.... yine ćok güzeeell... delikli delikli çok güzel kabarmış... bir de bizim delikli kelle peynirinden yanına oooff off başka bir şey istemem😊
YanıtlaSilEkmekler çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..İçi de pamuk gibi...
YanıtlaSilKelle peynirini bilen birileri mi var burada :):):)
YanıtlaSilDenemeyi düşünüyorum bu tarifi, ekmekler tencereye yapışmıyor mu acaba?
YanıtlaSilBen kapakli borcamlarda yapiyorum , firinda bos olarak önceden isitildigi icin hic yapisma olmuyor.Mutlaka deneyin, cok begeneceginize eminim, sevgiler
YanıtlaSil