Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Şubat 2014 Salı

Tencere ekmeği







Tencere Ekmeği için malzemeler (1 adet ekmek için)
3 su bardağı geleneksel kepekli buğday unu
1 çay kaşığı (tepeleme dolu) kuru maya (Dr.Oetker ınstand maya 11 gr lık paketin yarısı)
1 çay kaşığı tuz
300 ml su (oda ısısında olması yeterlidir)

Tencere ekmeği nasıl yapılır




Hamur yoğurma kabına unu eleyelim. Maya ve tuzu da una ilave edip karıştıralım.  Suyu ilave edelim ve kaşıkla karıştıralım. Üzerini streç film veya silikon kapakla kapatıp en az on iki saat bekletelim. Biz hamuru akşam yapıp ertesi sabaha kadar bekletiyoruz. Bekleme süresinin sonunda kabaran hamuru tezgaha alalım. Hamuru üzerinden basarak ramazan pidesi gibi hafifçe açalım. Daha sonra kenarlarından çekerek bohça kapatır gibi katlayalım.





Temiz bir bezin üzerine un serperek hamuru bezin üzerine alalım ve bezi kapatıp bekletelim. Bir buçuk saat sonra ekmeği pişireceğiniz cam tencereyi fırına  koyup fırını 230 derecede ısıtalım. Yarım saat sonra hamuru bozmadan bezden ayırıp fırında kızan tencerenin içine koyup tencerenin kapağını kapatalım ve on-on beş dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim. Daha sonra tencerenin kapağını açalım fırın ısısını 190 dereceye düşürelim ve toplamda 50-60 dakika pişirelim. Fırından çıkaralım ve tel ızgara üzerinde soğutalım.
Afiyet Olsun.



10 yorum:

  1. Canım çok güzel olmuş kalın kabuklu tok ekmek burada öyle ekmek bulmak zor eelerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim, gercektende cok güzel bir ekmek oldu evdekilerin cok hosuna gitti, mutlaka deneyin

      Sil
  2. çok güzel ellerinize sağlık bir şey soracağım ilk aşamada cam tencereyi boş olarakmı ısıtıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler, evet bu ekmegin püf noktasi cam tencerenin bos olarak kizdirilmasi,asagi yukari yarim saat 230 derece isitiliyor

      Sil
  3. Ellerine sağlık cnm çok güzel bir ekmek olmuş buda diğerleri gibi çok pratik çok lezzetli görünüyor harika bir tarif

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Sieda'cımmm.... yine ćok güzeeell... delikli delikli çok güzel kabarmış... bir de bizim delikli kelle peynirinden yanına oooff off başka bir şey istemem😊

    YanıtlaSil
  5. Ekmekler çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..İçi de pamuk gibi...

    YanıtlaSil
  6. Kelle peynirini bilen birileri mi var burada :):):)

    YanıtlaSil
  7. Denemeyi düşünüyorum bu tarifi, ekmekler tencereye yapışmıyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  8. Ben kapakli borcamlarda yapiyorum , firinda bos olarak önceden isitildigi icin hic yapisma olmuyor.Mutlaka deneyin, cok begeneceginize eminim, sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.