5oo ml süt
1 cay bardağı siviyag
1 yemek kaşığı toz seker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kuru maya veya yas maya
1 kilo un
Sütünüzü ilitin maya, seker ,sivi yag ve tuzu ekleyip karıştırın.Ununuzu da koyup hamurunuzu yapin ve mayalanmaya bırakın. Yağlanmış kelepçeli kalıbınıza koyup, son seklini verin ve tekrar 1 saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan ekmeğinizin üzerine yumurta sarisi sürün.180 derecede kızarana kadar pisirin. Afiyet Olsun...
ne hoşşş ne albenili bir ekmek olmuş buu.:)
YanıtlaSilemeğinize sağlıkk..
yemelere kıyılmayacak türden..:)
sevgilerrr
Maşallah demesek olmaz. Koruyun kendinizi. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBebeğim varken yapamam bunu ancak gece yarısı olabillir :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık ara sıra okuyun kendinizi nazar değebilir!
yerim senin fiyonkunu ben yerim
YanıtlaSil