2 su bardağı suyu kaynatın, cay kaşığının ucunda çok çok az tuz ilave edin, ayıklanmış ve yıkanmış 2 su bardağı pirincide ekleyin, kaynamaya başlayınca ocağınızın ayarını en aza getirin.pirinçler pissin ama lapa olmasın.Pilavımız demlenirken tavanıza 2 yemek kasığı tere yagini eritin.
1 avuç,gün kurusu kayisi küçük doğranmış olacak
1 avuç kuru üzümü eriyen tereyaginiza ekleyip kısık ateşte yakmadan kavurun, en son elinizle parçaladığınız cevizi ekleyin.
Demlenen pilavınıza 4-5 yemek kasığı seker ilave edin,kavurduğunuz kayisi ve üzümü ekleyip tencerenizin kapağını kapatın. pilavın sıcaklığında sekerin erimesi lazim 10 dakika kadar dinlenen tatlı pilavınızi ilik olarak servis yapin,isterseniz tarçında ekleyebilirsiniz.
tatalı tuzlu olunca bizde yenmiyor. AMA Bu çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.. Bir kaçamak yapmak lazım
YanıtlaSilBende ilk denedigimde öyle demistim :)) ama deneyince yanildigimi anladim cok degisik bir lezzet, cok tesekkürler,sevgiler...
YanıtlaSilDeğişik bir tarif olmuş.elinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilFarklı bir lezzet olmuş. Gece gece yapasim geldi :) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEllerne sağlık canım, çok nefis görünüyor denemekte yarar var..:)
YanıtlaSilNazo
Ellerine sağlık canım. Değişik bir tarif..:) Tadına bakmak lazım..
YanıtlaSilüzümlü pilav yaptım kayısılı var aklımda ama bu şekilde şeker atmaya cesaret edemem sanırım :)))
YanıtlaSileline sağlık
Vayy ne farklıı yemekler var dünya mutfaklarında. Ellerine sağlık canım. :)
YanıtlaSil