Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

17 Mart 2014 Pazartesi

MERZA DUG - TATLI PILAV ( CECENISTAN MUTFAGINDAN)

2 su bardağı suyu kaynatın, cay kaşığının ucunda çok çok az tuz ilave edin, ayıklanmış ve yıkanmış 2 su bardağı pirincide ekleyin, kaynamaya başlayınca ocağınızın ayarını en aza getirin.pirinçler pissin ama lapa olmasın.Pilavımız demlenirken tavanıza 2 yemek kasığı tere yagini eritin.
1 avuç,gün kurusu kayisi küçük doğranmış olacak
1 avuç kuru üzümü eriyen tereyaginiza ekleyip kısık ateşte yakmadan kavurun, en son elinizle parçaladığınız  cevizi ekleyin.



Demlenen pilavınıza 4-5 yemek kasığı seker ilave edin,kavurduğunuz  kayisi ve üzümü ekleyip tencerenizin kapağını kapatın. pilavın sıcaklığında sekerin erimesi lazim 10 dakika kadar dinlenen tatlı pilavınızi  ilik olarak servis yapin,isterseniz tarçında ekleyebilirsiniz.





8 yorum:

  1. tatalı tuzlu olunca bizde yenmiyor. AMA Bu çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.. Bir kaçamak yapmak lazım

    YanıtlaSil
  2. Bende ilk denedigimde öyle demistim :)) ama deneyince yanildigimi anladim cok degisik bir lezzet, cok tesekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Değişik bir tarif olmuş.elinize saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Farklı bir lezzet olmuş. Gece gece yapasim geldi :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerne sağlık canım, çok nefis görünüyor denemekte yarar var..:)
    Nazo

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım. Değişik bir tarif..:) Tadına bakmak lazım..

    YanıtlaSil
  7. üzümlü pilav yaptım kayısılı var aklımda ama bu şekilde şeker atmaya cesaret edemem sanırım :)))
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. Vayy ne farklıı yemekler var dünya mutfaklarında. Ellerine sağlık canım. :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.