Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

28 Mart 2014 Cuma

BALLI TARCINLI SARMA

500 gr. baklavalik yufka
200 gr. dövülmüs ceviz
150 gr. dövülmüs findik
1 yemek kasigi tarcin
1 yemek kasigi toz seker
3-4 kasik tereyag

SERBETI ICIN : 

3 su bardagi seker ve 3 su bardagi su, cay kasiginin ucunda cok cok az tuz,yarim limon

Sekeri ve suyu tencereye alin seker eriyene kadar karistirin tuzu ekleyin ( sekerlenmesini önlemek icin ) püf noktasi Cahide hanimdan,kaynamaya basladiktan sonra  ocaginizin isisini azaltin 30 dakika daha kaynatin,limon suyunu  30 dakikanin dolmasina 10 dakika kala ekleyin.Surubunuz güzel olduysa tatlinizda güzel olacak, eger cok duru bir surup olursa tatliniz hamur gibi olur ve özelligini kaybeder.Surup soguduktan sonra 6 yemek kasigi bal ekleyin ve karistirin.Tatliya dökerken buz gibi sogumus olmasi lazim.

YAPILISI : 

Ceviz, findik, tarcin ve sekeri karistirin.
Yufkalari tezgahiniza iki kat olarak  serin, hazirladiginiz icten yufkanin her yerine gelecek sekilde serpin.Yufkanin bir ucundan baslayarak sarin. Sonra 3 cm uzunlugunda kesip tepsinize yerlestirin, yufkalarin hepsini bu sekilde yaptiktan sonra tereyaginizi eritin,  tatlilarinizin her yerine gelecek sekilde kizgin olarak dökün. 180 derecede her kati  kizarana kadar firinda tutun.Firindan cikan tatliya önceden hazirladiginiz soguk surubu dökün.
Afiyet olsun




11 yorum:

  1. Offff Siedam offff bu saatte bu ne şahane bir tarif…
    Ellerine emeğine sağlık hamaratım…
    Afiyetler olsun tatlım sevgiler…

    YanıtlaSil
  2. Aynen Şurub kıvamı tatlılarda çok çok önemli.. Tuz bilgisi içinde teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. harikasin siedam ellerine saglik ayrica verdigin bilgiler icinde ayrica tskler canim <3

    YanıtlaSil
  4. Baklava yufkasını biz açsak yine aynı olur mu? Merak ettim. Ellerine sağlık canım. :)

    YanıtlaSil
  5. Haikaten off Sieda lezzet akıyor tatlılardan ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Şerbet yapilis kısmında limon şekeri ne diyorum ya kaç kere okudum :) meğerse limon ile şeker :)) gece tarif okumak iyi gelmiyor bana :) Dökturmuşsun yine. Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  7. Baklavalık yufka ile yeni bir tarif keşfetmiş oldum sayende , Tuzun böyle bir işlevi olduğunu bilmiyordum, güzel püf noktası için teşekkürler , nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  8. bu görüntü beni benden aldı.nefis olmuş.eline saglık.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım.. Çok lezzetli görünüyor..:))

    YanıtlaSil
  10. fındık ceviz bal........
    yiyene şifa olsun

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.