Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

13 Mart 2014 Perşembe

NOHUTLA YAPILAN EKMEK MAYASI

Yogurt mayasi icin islattigimiz nohutlari atmayin demistim

Nohut suyu ile yapilan yogurt mayasi BURDA

icinde kalan suyun icine 2 yemek kasigi organik tam bugday unu,1 yemek kasigi toz seker  ekleyip karistirin.Üzerinede 1 büyük su bardagi sicak suyu ekleyip tekrar karistirip kavanozun kapagini kapatin.sicak bir ortamda kalsin,isterseniz sicakligini muhafaza etmek icin sarabilirsiniz.

Önceki yaptigim nohut mayasinda kuru nohutlari kirip yapmistim.Nohutlar sert oldugu icin baya zor oluyor.Bu daha basit geldi bana...



Mayaniz  köpüklenmeye basladiysa dogru yoldasiniz.kapagi hic acmadan  görebilirsiniz.iyice köpüklenme olunca mayanizi ekmek yapiminda kullanabilirsiniz.
Nohut mayali ekmek tarifi 

2 yorum:

  1. Canım bir şey soracağım bunda ıslatılmış nohutları kırmıyormuyuz..Ben de kuru nohutla kırarak yapmıştım dediğin gibi çok zor oldu.. Bunu deneyeceğim bakalım nasıl olacak..:) Ellerine sağlık şeker..

    YanıtlaSil
  2. Uzun süredir aklımda benimde maya yapmak.Bu tarifi deneyecegim inş.başarılı olurum...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.