Brüksel lahanasını bir de böyle deneyin :)
1 kilo brüksel lahanasını 1 tatlı kaşığı tuz ve bir su bardağı su ile haşlayıp suyunun yarisini süzün.
1 su bardağı un, 1 cay kaşığı tuz ve az süt ekleyerek yufkanızın hamurunu hazırlayın.(Eğer hazır yufka kullanacaksanız 2 tane yufka )
Hamurunuzu yufka inceliginde tepsinizin boyunda büyük olarak acın.Tereyağıyla yağladığınız tepsinize yufkanızı yerleştirin, tepsinin dışına taşsın.1 adet büyük patatesten oldukça ince dilimler yapın ve yufkanın üzerine tek sıra olarak dizin.Üzerine haşladığınız lahanalarinizida dizin.
4 yumurta
1 küçük kahve fincanı süt
1 küçük kahve fincanı mısır unu veya normal un
2-3 dis dövülmüş sarımsak
1 cay kaşığı kekik
karabiber ve çok az tuz
ekleyip iyice çırpın ve lahanalarınızın üzerine dökün ve tepsiden sarkan hamurların fazlasını kesin, 2 cm kadar bıraktığınız hamurun kenarlarınıda lahanaların üzerine doğru yerleştirin.Elimde daha önce sıvı yagda kavurduğum bademler vardı ben onları da hamurun üzerine dizdim. Olmasa da olur tabi ki
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika tepsinizin üstünü başka bir tepsi ile kapatın sonra tepsiyi üzerinden alıp üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
lahanayı sevdirtecek bir tada benziyor canım çok farklı olmuş ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilBen ve esim cok begendik ama cocuklara yedirmeyi yine becerenedim,diyet yemegi gibiymis :)) Cok tesekkürler
Silbecerikli kadın hayranım sana :) elde hamur açıyorsun değişik lezzetler pişiriyorsun
YanıtlaSilellerin dert görmesin
Ablacim senin gibi mutfakta harika olan birinden bunu duymak cok güzel , cok tesekkürler
Sildeğişik ve güzel olmuş..çocuklara böyle sağlıklı tarifler yedirmek çok zor..ellerine sağlık..
YanıtlaSilTesekkürler Arzu hanim, ne yapsam yemiyorlar , yine kandiramadim :)
SilEllerine sağlık canım. Hem değişik hem de lezzetli bir tarif olmuş....Afiyetler olsun. Sevgilerimle,
YanıtlaSilHiç yemediğim birşey brüksel lahanası! Tadı nasıl acaba? :) Bir gün deneyeceğim mutlaka. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. <3
YanıtlaSilHarika olmuş Siedacığım, fırında beşamel sosu le yapıyorum ama hamurlu olarak denememiştim iyi fikir, ellerine sağlık..Nazo
YanıtlaSil