Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

24 Mart 2014 Pazartesi

YABANi SARIMSAKLI YAYIN BALIĞI KIZARTMASI


Hamsiden sonra ikinci favori balığım,yok böyle bir lezzet...
2 adet temizlenmiş dilimlenmiş yayın balığını veya istediğiniz türde başka bir cesit balığı kullanabilirsiniz.

Yabani sarımsakları ince ince doğrayın eğer yabani sarımsak yoksa 6-7 dis  dövülmüş sarımsak çok az zeytinyağı, tuz,karabiberle marine edin.30 dakika kadar bu yaptığınız karışımda bırakın.Sıvı yağınızı kızdırın ve mısır ununa buladığınız yayın balıklarınızı kızartın, yabani sarımsak   yaprağı serdiğiniz servis tabağınıza çıkarın, sıcak  olarak salata ile birlikte servis yapin.
Afiyet olsun


7 yorum:

  1. Yayın balığı hiç yemedim. Eminim lezzetlidir, ellerine sağlık. .

    YanıtlaSil
  2. balıkla aram pek yok ama güzel göründü gözüme

    YanıtlaSil
  3. bu balık harika olmuş. sarımsak herşeye yakışıyor .balık iismlerini pek bilmem . bizde en az yenen lezzetlerden. ama bu görüntü canımı istetdi..

    YanıtlaSil
  4. Ben tüm balıklarımı ister ızgara ister fırın hatta tava hep bu sosu kullanırım hatta arada hardalda eklerim bazen , ayrıca limon suyu ve maydanozu ince kıyarak da eklerim, ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. hıı birde g+1 bir blog için çok önemlidir, artıladım sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bizim memlekette de vardır balığın sosla yenmesi. Sarımsak, yağ, biber gibi malzemelerle. Ellerine sağlık canım. :)

    YanıtlaSil
  7. Baligi cok severum ellerine saglik

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.