Hamsiden sonra ikinci favori balığım,yok böyle bir lezzet...
2 adet temizlenmiş dilimlenmiş yayın balığını veya istediğiniz türde başka bir cesit balığı kullanabilirsiniz.
Yabani sarımsakları ince ince doğrayın eğer yabani sarımsak yoksa 6-7 dis dövülmüş sarımsak çok az zeytinyağı, tuz,karabiberle marine edin.30 dakika kadar bu yaptığınız karışımda bırakın.Sıvı yağınızı kızdırın ve mısır ununa buladığınız yayın balıklarınızı kızartın, yabani sarımsak yaprağı serdiğiniz servis tabağınıza çıkarın, sıcak olarak salata ile birlikte servis yapin.
Afiyet olsun
Yayın balığı hiç yemedim. Eminim lezzetlidir, ellerine sağlık. .
YanıtlaSilbalıkla aram pek yok ama güzel göründü gözüme
YanıtlaSilbu balık harika olmuş. sarımsak herşeye yakışıyor .balık iismlerini pek bilmem . bizde en az yenen lezzetlerden. ama bu görüntü canımı istetdi..
YanıtlaSilBen tüm balıklarımı ister ızgara ister fırın hatta tava hep bu sosu kullanırım hatta arada hardalda eklerim bazen , ayrıca limon suyu ve maydanozu ince kıyarak da eklerim, ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler
YanıtlaSilhıı birde g+1 bir blog için çok önemlidir, artıladım sevgiler
YanıtlaSilBizim memlekette de vardır balığın sosla yenmesi. Sarımsak, yağ, biber gibi malzemelerle. Ellerine sağlık canım. :)
YanıtlaSilBaligi cok severum ellerine saglik
YanıtlaSil