500 gr kusbasi kuzu veya koyun eti
3-4 sivri biber
3 domates
2 adet orta boy sogan
5-6 dis sarimsak
2 yemek kasigi tere yag
4 yemek kasigi zeytin yag
1 cay bardagi süt
tuz,karabiber,pul biber ve cok az tarcin
Etlerinizi aksamdan süt ,zeytinyagi, tuz ,karabiber ve yarim dogranmis soganla karistin.Ertesi gün dinlenmis etlerinizi saciniza koyun ve suyunu cekene kadar pisirin, suyunu cektikten sonra tereyagini ekleyin.küp dogranmis soganlarinizida ekleyip kavurun, yesil biberleri ve dogranmis sarimsaklarida ekleyin. Etleri sacin tam ortasina gelecek sekilde toplayin ve sacinizin kenarina dogranmis domatesleride koyup kapagini kapatin .5 dakika kadar kapak kapali olarak pisirin. Sonra kapagini acip tuzu ve karabiberi yeterli degilse az daha ekleyin en son cay kasiginin ucunda tarcinida ekleyin karistirin.2 dakikada öyle pistikten sonra lavas ekmegiyle sicak servis yapin.
Üstünede közde kahve iyi gider degil mi ?
evet evet kahve çok iyi olur. ellerinize sağlıklar.kavurmanın böylesi yemede yanında yat
YanıtlaSilharika görünüyor bayıldım doğrusu ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇook lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilOh mis hemi de geceden süte yatırılmış. Çok lezzetli olur. Ellerine sağlık canım. :) G+
YanıtlaSilOf of yapılırmı bu? Hani bize :)
YanıtlaSil