Ailenin büyüklügüne göre et miktarini ayarlayin, kusbasindan baya büyük kesilmis dana etlerini aksamdan süt, tuz,karabiber kimyon,anason ( cok ama cok az) cay kasiginin ucuyla tarcin 1-2 dis sarimsakla harmanlayip hazirlayin.Ertesi gün etlerinizi tencerenize alip cok azda su ekleyin, eklediginiz suyu cekene kadar pisirin ve toprak kabiniza alin kapagini kapatin.Ben sobanin üzerinde yaklasik olarak 1-2 saat hic kapagini acmadan pisiriyorum. Siz firinda 180 derecede ayni sekilde pisirebilirsiniz.Pisme süresi tamamlandiktan sonra üzerine 2 kasik tereyagini eritmeden koyup kapagini kapatin.Eger etleriniz yagli ise tereyag eklemeyin.Servis zamanina kadar sicak olarak muhafaza edin. Afiyet olsun...
Bu Tarifi Paylaş
3 Mart 2014 Pazartesi
TAJINDE PISMIS DANA ETI
Ailenin büyüklügüne göre et miktarini ayarlayin, kusbasindan baya büyük kesilmis dana etlerini aksamdan süt, tuz,karabiber kimyon,anason ( cok ama cok az) cay kasiginin ucuyla tarcin 1-2 dis sarimsakla harmanlayip hazirlayin.Ertesi gün etlerinizi tencerenize alip cok azda su ekleyin, eklediginiz suyu cekene kadar pisirin ve toprak kabiniza alin kapagini kapatin.Ben sobanin üzerinde yaklasik olarak 1-2 saat hic kapagini acmadan pisiriyorum. Siz firinda 180 derecede ayni sekilde pisirebilirsiniz.Pisme süresi tamamlandiktan sonra üzerine 2 kasik tereyagini eritmeden koyup kapagini kapatin.Eger etleriniz yagli ise tereyag eklemeyin.Servis zamanina kadar sicak olarak muhafaza edin. Afiyet olsun...
Etiketler:
ANA YEMEKLERiM,
BUGÜN NE PİŞİRSEM,
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim