Benim yaptigim hamur oldukca fazlaydi. Siz benim ölcülerimi kullanmayin, bütün unlardan sadece 1 su bardagi kullanarak yapabilirsiniz veya sadece normal unlada yapabilirsiniz.
2kilo normal beyaz un ( Weizenmehl )
1 kilo kepekli bugday unu ( Weizen- Vollkornmehl)
2 kilo kizil bugday unu ( Dinkel mehl)
1 kilo kepekli kizil bugday unu ( Vollkorn weizenmehl)
2 paket yas maya
5 yemek kasigi üzüm pekmezi ( ekmegin daha uzun süre dayanmasi icin )
tuz ve su
Yeni yapilmis yogurt suyundan resimde gördügünüz kadar veya yogurdunuzdan ne kadar su cikarsa eger su yoksa yogurt kullanabilirsiniz.
Yogurt suyunu hafif isitin ,pekmezi ,mayayi ve tuzunu ekleyip karistirin unununuzun ortasini acin ve bu karisimi ekleyip kenarlardan yavas yavas un alarak ve suyunuda ekleyerek,oldukca yumusak bir hamur yapin. elinize ve yogurma kabiniza yapismayana kadar yogurun .Mayalanmaya birakin yaklasik olarak 40- 50 dakika sonra mayalanan hamurunuzu bezelere ayirin.
Hamurumuz mayalanmis
Artik pisirmeye baslayabiliriz
Sobami yaktim, isinmasini bekliyorum.Elektrikli firinda yaparken 240 derecede firininizi isitin. Bu ekmekler cok hizli pisiyor. isiniz bitene kadar mutfaktan ayrilmayin derim .
Büyük olarak aldigimiz bezeleri ortadan baslayarak elinizle acin,kenarlarina cok bastirmayin, istediginiz sekli yapin.Evde desenli ne varsa hepsini denerim .
Üzerine sürmek icin 5 yemek kasigi yogurt,1- 2 tatli kasigi pekmez, 1 yemek kasigi un ve su ile bulamac yapin. ekmeginizin her yerine gelecek sekilde sürün ve 240 derecede isinmis firinda alti üstü kizarana kadar pisirin.
Afiyet Olsun.
ELLERİNE SAĞLIK :)))
YanıtlaSilharikaniz siz ya cok da becerikli takip ediyorum sizi
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilelinize sağlık
sevgiler
Cok tesekkürler
YanıtlaSil