1,5 kilo un
Tuz
1 Paket yas maya
Su
1 büyük su bardagi zeytinyagi
Ununuza maya ,tuz ve su ekleyerek cok kati olmayan bir hamur yapin.Sonra 1,5 bardak zeytinyagini hamurun üstüne döküp kabin kapagini kapatin ve mayalanmaya birakin.
Mayalanan hamurunuzdan isteginiz ekmek büyüklügünde parcalar kesin, ben 3 e böldüm.
Kestiginiz hamuru sürekli katlayarak yagini iyice cekmesini saglayin.
Bu islemi 5-6 kez yapmaniz gerekiyor. Sonra istediginiz sekli verin, keskin bicakla kesikler yapin, tepsinize yerlestirin ve tekrar 1-1,5 saat mayalanmaya birakin.
Mayalanan ekmeklerinizin üzerine firca yardimiyla su sürün,160 derecede ekmekleriniz kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun....
ayy ben daha diğer minik ekmeklerden yapacaktım. ama bacıım sende ne çok yapıyorsun. gir çık gir çık helak oldum. hiç kapamıyım en iyisi bloğunu..
YanıtlaSilNursevin haniiiiim :) cok tesekkürler, ben eve hic hazir ekmek almadigim icin iki günde bir benim ekmek günüm :))
Silyağı döktükten sonra yoğurmamışsın ,hamur içine çekiyor mu yağı ?
YanıtlaSilmiss ekmek miss
g +
Selamlar ablacim, yagi döküp birakiyorsun,hepsini cekmiyor ,kalan yagida katlama yogurma teknigiyle yediriyorsun hamura,yumusak bir ekmek oluyor, benim gibi zeytinyagi tutkunlari icin , bazen arasina zeytin parcalarida koyunca daha baska oluyor, sevgilerimle
SilBayıldımmmm lale gibi de kızarmış ekmek. Yanına peynir. Çok hoş olur. Ellerine sağlık ablacım. :) G+
YanıtlaSilEllerine sağlık Siedacım ekmekler nefis olmuş helede kuzinede pişmişse..
YanıtlaSilMinik ekmekçiklere bayılırım Siedacım…
YanıtlaSilEllerine sağlık hamaratım ,marifetlim…
Afiyetler olsun ellerine sağlık…
Nasılda pufff pufff kabarmış…
Sevgilerimi gönderiyorum canım...
nefis ellerine sağlık ekmek tariflerine bayılıyorum :)
YanıtlaSilYini harikaaa hep harikaaa Sieda'cım.... maşallah sanaaa.... şimdi bir de bunu ekledim yapacaklar listeme
YanıtlaSil