Bir adet orta boydaki karnibahar tuz ve 2 su bardagi su ile haslayin, suyunu dökmeyin cünkü sosunda kullaniyoruz.
3 kasik tereyagina 2 kasik un ilave edin ve hafif sararmaya baslayincaya kadar kavurun,ince dövülmüs bir cay bardagi cevizide ekleyin az daha kavurun. 2,5 su bardagi su ve yarim su bardagida karnibaharin suyundan ekleyip 2 dakika kaynamaya birakin. hasladiginiz karnibaharlarin üzerini kapatacak gibi sosu üzerine dökün.
Yarim cay bardagi ceviz yaginda veya sivi yagda 3 yemek kasigi galete ununu pembelesene kadar kavurun, servis yaparken kavurdugunuz galete ununu üzerine dökün .Afiyet olsun
afiyetle yiyin ellerine sağlık.. karnıbaharı çok severiz.
YanıtlaSilPişerken evi mis gibi bir koku sarar...denemeyenlere öneririm...ellerinize sağlık...G+
YanıtlaSilAFİYETLE
YanıtlaSilG +
Afiyet olsun :)
YanıtlaSilÇocukken kızartmasını sadece yiyebilirken şimdilerde ise her türlü deniyorum. Böylesini yapmadım. Ellerine sağlık. Deneyeceğim. sevgiler. :)
YanıtlaSilEllerine sağlık beşamel soslu tavuklu ve kıymalı olarak yapıyorum ama sade ve cevizli denemedim eminim ki çok lezzetlidir…
YanıtlaSilEllerine sağlık…
Sevgiler...
bu ne hoş bir lezzet farklı ve çok güzel ellerine sağlık, nefis tarifler öğreniyorum senden sevgiler :)
YanıtlaSil