Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Nisan 2014 Perşembe

Tavuk Kievski (Ukrayna)

Rus mutfağına ait, kemiksiz tavuk göğüs etiyle yapılan bir lezzet. 20. yüzyılın başlarında Moskova Esnaf Kulubü tarafından bulunmus




2 adet tavuk göğsü
50-60 gram Tereyag( oda sıcaklığında)
2 dis sarımsak
yarım limon suyu
3 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 cay kaşığı karabiber
2 yumurta
galeta unu 
un

Tavuk göğsünü ince  dilimler  halinde acin .Tereyağının içine karabiber,limon suyu ,limon kabuğu rendesi ve sarımsağı ekleyip karıştırın.Tavuk göğüslerini hafif tuzlayın ve bir kenarına hazırladığınız tereyağını koyup rulo seklinde sarin.Tavuklarınızın hepsini böyle hazırladıktan sonra önce una sonra  çırpılmış yumurtaya en sonda galeta ununa batırıp bir  tepsiye dizin. 2 saat kadar buzdolabında bekletin servise yakin kızartın , sıcak olarak servis yapin.





8 yorum:

  1. ohh ohh ne güzel tam çocuklar için.. ellerien sağlık.
    g+

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkürler, cagla salatasinida yaptim bu gün cok güzel olmustu...sevgiler

      Sil
  2. Evet ben de sunuma bayıldım. Her türlü yemeğim sevilir ama şu sunum işini pek beceremiyorum. Yani yaptığım mis gibi bir yemeğin üzerine taze nane veya kekik kulanmak aklıma gelmiyor. Ellerine sağlık. :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir lezzet ellerinize sağlık. Tam çocukların seveceği türden...:)) Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. çok hoşmuş yeni lezzetler denemek gerek, ülkesel ve yöresel tatları denemeyi çok severim , ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.