Kaynamaya baslar başlamaz sizi kendisine aşık edecek bir reçel...Kokusu bütün evi saracak
10 adet orta boy elma
6 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 yemek kasığı hibiskus
6-7 tane karanfil
1 çubuk tarçın
4 yemek kasığı gül şurubu
1 cay kaşığı limon tuzu
1 cay kaşığı tereyag ( sekerleşmesini önlemek için )
Elmaların kabuklarını soyun ve küp seklinde doğrayın. Üzerlerine yarim limon suyunu ekleyip karıştırın. Seker su, tarcın ,karanfil , çubuk tarcın ve elmaları ekleyin . reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Kıvamı gelmek üzereyken gül şurubunu ekleyin.Limon tuzunu ekleyip 1-2 tasim daha kaynatın.Tereyaginida ekleyip iyice karıştırın ve temiz cam kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters cevirin.
Not : Eğer hoşunuza gitmezse tarcın, karanfil ve hibiskus eklemedende yapabilirsiniz. Kokusunun yogun olmasını istemiyorsanız karanfil ve tarçınları receliniz kıvama geldikten sonra içinden çıkarın.Ben içinde sadece karanfilleri bıraktım.
Tarif icin cok tesekkürler
http://susamcorekotu.blogspot.de/2012/09/hibiskuslu-elma-receli.html
eline sağlık g + ,
YanıtlaSilbenim url yanlış :)
http://susamcorekotu.blogspot.com.tr/2012/09/hibiskuslu-elma-receli.html
Sayende cok güzel bir recel yedik, tadi damagimizda kaldi, cok tesekkürler
SilElma Reçeli hiç tatmadım , ellerine sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilMutlaka deneyin derim, cok hos bir tadi var,cok tesekkürler
SilEllerinize sağlık gerçekten değişik bir reçel olmuş afiyet olsun :)
YanıtlaSilCok tesekkürler
Silafiyetle yiyin canım. ellerine emeklerine sağlık
YanıtlaSilg+1
Bencede denemek lazim
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok güzel bir reçel olmuş. Afiyet olsun sizlere...Sevgiler,
YanıtlaSilBen de bayağıdır reçel yapmıyorum. Evdekiler sona doğru yaklaştı. Çilek yapacağım bende. Ellerine sağlık canım. :)
YanıtlaSilOf of en sevdiğm lezzetler bir arada ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil