Bu Tarifi Paylaş
8 Nisan 2014 Salı
Ispanaklı Yeşil Krep Sarması
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 cay kaşığı kabartma tozu
12 yemek kaşığı un
300 gr ıspanak yaprağı
yarim cay bardağı zeytin yağı
2 cay kaşığı tuz ( miktarı kendinize göre ayarlayın )
yumurtaları unu kabartma tozu ve sütü krep hamuru kıvamında çırpın, akışkan bir hamur olacak süt yeterli gelmezse ıspanağı ekledikten sonra az daha ekleyin. ince doğranmış ispanaklarida ekleyin ve hamurunuz yesil rengi alana kadar rondodan geçirin.Çok az yağlanmış teflon tavanın tam ortasına döküp tavayı sağa sola sallayarak hamuru yayin arkalı önlü pisirin.Krepler soğuduktan sonra , 200 gr. krem peynirin içine bir avuç kadar dövülmüş ceviz, minik doğranmış kırmızı biber, 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyip karıştırın ve kreplerinize sürüp rulo yapıp, küçük dilimler kesin. Kürdanlarla tutturun. Afiyet olsun.
Etiketler:
Atıştırmalıklar Tarifler,
BUGÜN NE PİŞİRSEM,
SEBZE YEMEKL
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Krep yapmayı çok severim..ıspanaklısı çok şık olmuş cidden eline sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık canım.. afiyetle bizde yeşil olan hiçbi,r şeyi yemiyor oğlum. misaifrime bir defa keklisini yapmıştım :)) havuçla
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok hoş ıspanak öyle güzel bir sebze ki inanılmaz tarifler çıkıyor ortaya elinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık Siedacım…
YanıtlaSilHem renk hemde vitamin olarak şahane bir tarif…
Afiyetler olsun canım sevgilerimle...
Hepinizede cok tesekkürler, ziyaretime gelip blogumu senlendiriyorsunuz. Seviliyorsunuz :))
YanıtlaSilnasıl güzel bir renk bu lezzet üstü lezzet olmuş eline sağlık
YanıtlaSilg +
Ispanağı çok severim eminim ki böylede süper lezzetli olmuştur emeğinize sağlık
YanıtlaSilıspanaklı pek güzel olmuş.elinize saglık.
YanıtlaSilellerine saglik siedam herzamanki gibi yine harika olmus <3 degisk ve üstelik besleyici<3
YanıtlaSilBen bu fotoğrafa her türlü G Plus, paylaşım her bi şeyi yaparım. Nefis görünüyor. :)) G+ <3
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.. Bende yapıyorum çok lezzetli ve güzel görünüyor şeker..:))
YanıtlaSilHarika olmuş...ellerinize sağlık..G+
YanıtlaSil