Bu Tarifi Paylaş
11 Nisan 2014 Cuma
KATMER EKMEK
1 kilo normal beyaz un
500 gr. kepekli kizil bugday unu ( Dinkel Vollkornmehl)
1 su bardagi yogurt
1 yas maya
2 tatli kasigi tuz
Arasina sürmek icin
250 gr. tereyag (isterseniz margarinde kullanabilirsiniz ) Ben baska bir yag kullanmadigim icin teryeyagini tercih ediyorum hem daha lezzetli oluyor.
Bütün malzemelerle oldukca yumusak bir hamur yapilir, baya ele yapiskan olacak. Hamurunuz mayalandiktan sonra 5 bezeye ayirin. Unladiginiz tezgahiniza ilk bezenizi alip acabildiginiz kadar elinizle acin. Arasina erimis tereyagini sürün,katlayin tekrar tereyag sürün, bu islemi ne kadar cok yaparsaniz katmeriniz o kadar kat kat olacaktir.Bütün bezelerin yaglama islemi bittikten sonra ilk yaptiginiz bezeden baslayin. bir kez daha yaglama katlama islemini yapin.Simdi tepsinize yerlestirin mümkün oldugu kadar elinizle inceltin ve üzerine yumurta sarisi sürün catalla katmerin üzerinde sekiller yapin. 220 derecede isinmis firinda alti üstü kizarana kadar pisirin.Benim yaptiklarim hep kuzine sobada oldugu icin tabiki tadi bir baska oluyor. Ve elinizle parcalayarak yiyin, görsel olarak cirkin görünmesin diye ben bicakla kestim :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
YORGUN GİDECEKSİN DİYE ÜZÜLÜYORUM SANA
YanıtlaSilG+
ohhh..misler gibi..hele birde buğday unu katınca nefis bir lezzet..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilcanım bu konuda ustasın. maşallah sana.
YanıtlaSilçok hoş ellere sağlık
YanıtlaSilCanım yoğunluktan gezemedim bloğunu kaç gündür. Ellerine sağlık, nefis görünüyor. :)
YanıtlaSil