1 kilo un
2 su bardağı süt
yarim su bardağı sıvıyag
1 paket yas maya
tuz
Ununuzu yoğurma kabına alin ve sütü yağı ve mayayı ekleyin elinizle mayayı ezin, tuzunu ekleyin.kulak memesi yumuşaklığında hamur yapin. Mayalanmaya bırakın. 30 dakikada mayalanan hamurunuzu 6 eşit parcaya bölün. Tek tek merdane yardımıyla yarim cm kalınlığında olana kadar açın. Açtığınız hamurların arasına eritilmiş tereyağını sürüp bütün açılan hamurları üst üste koyun. Kağıt serilmiş tepsinize alip resimdeki gibi kesin ve sekil verin. tekrar mayalanmaya bırakın.Üzerine çırpılmış yumurta sarisini sürün 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pisirin.
Bu tarz tarifler bizim evde de çok sevilir. AFİYETLE YİENİLSİN VE ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilG+
Cok tesekkürler
Silyaş maya mı kullandın ?
YanıtlaSiltereyağlı katmer gibi olmuştur
g +
Evet yas maya, nasil oldugunu sabah deneyince söyleyebilirim :))
Silhoş bir lezzet bayıldım doğrusu ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık. Şekli de çok güzel olmuş. İlgimi çekti. Afiyetle yiyin. Sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, böyle nefis bir ekmeği kim yemezzz mis gibi olmuş afiyetler olsun..
YanıtlaSilEllerine sağlık harika görünüyor yine...
YanıtlaSilSevgilerimle canım.
Ellerine sağlık canım..:)) Sevgiler.. G +
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok lezzetli olduğuna eminin afiyet olsun sizlere :)
YanıtlaSilnefis.
YanıtlaSilEllerinize saglik
YanıtlaSilellerine saglik canim ..
YanıtlaSilElerine sağlık canım. :)
YanıtlaSiloyyy,,görüntü ennfess.:) lezzetini hayal edebiliyorum.:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
muhabbetle
g+
Nefis mi nefis orijinal bir tarif:) Elinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık Sieda'cımmmm... Ekmek kraliçem .... ben de yspmayı düşünüyordum bunu
YanıtlaSil