Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

24 Nisan 2014 Perşembe

Kestaneli mantarli ve balli domates soslu hindi


Bu gün evde ne var ne yok diye bakarken ortaya bu cikti, ismini henüz bulamadim.Uyduruk Aşı 
Kestaneli mantarli ve balli domates soslu hindi 
Malzemeler :
1 kilo kusbasi dogranmis hindi eti (tavuk,kuzu veya dana olabilir)
4 adet mantar
Tereyag 1 kasik veya siviyag ( ben genelde zeytinyagi ve findikyagi kullanirim ama tereyag güzel olmustu)
1 orta boy sogan
4 dis sarimsak
7-8 tane yesil ve kirmizi biber
Bir avuc yapmayi unuttugum kestane ( nerdeyse kurumak üzereydiler )
6-7 adet domates veya domates konservesi
1 tatli kasigi bal
tuz
kimyon
curry
karabiber
pul biber
Nasil yaptim :

Etleri suyunu cekene kadar pisirdim,Hafif kizarmaya baslarken ay seklinde dogranmis soganlari icine atip bir iki kere cevirin,4 dis sarimsagi ,mantarida ekleyip mantarlar kendini birakana kadar kavuruyoruz ama cok seri yapmak lazim.Sonra dogradigimiz biberleride ekliyoruz biberlerin rengi degismesin diye sürekli karistirarak sote yapiyoruz. Tuzunu ve baharatlari ekleyin. En sonunda haslayip kabuklarini soydugumuz kestanelerin yarisinida karistiriyoruz. hepsini iyice harmanladiktan sonra servis tabagina aliyoruz. Ayni tencerede ( yikamaniza gerek yok) dogradigimiz domestesleri koyup hafif kavuruyoruz,tuzunu ve baharatlarini kendi zevkinize göre ayarlayarak koyun, ben aciyi sevdigim icin baya aci yaptim .1 tatli kasigi bali ekleyip bir kere kaynatiyoruz bu yemegimizin sosu... servis tabagina aldigimiz yemegimizin üzerine döküyoruz en üstünede artan kestanelerimizi ekliyoruz,süslemekte sizin zevkinize kalmis ... Afiyetler olsun

Malzemeler :
1 kilo kusbasi dogranmis hindi eti (tavuk,kuzu veya dana olabilir)
4 adet mantar
Tereyag 1 kasik veya siviyag ( ben genelde zeytinyagi ve findikyagi kullanirim ama tereyag güzel olmustu)
1 orta boy sogan
4 dis sarimsak
7-8 tane yesil ve kirmizi biber
Bir avuc yapmayi unuttugum kestane ( nerdeyse kurumak üzereydiler )
6-7 adet domates veya dometes konservesi
1 tatli kasigi bal
tuz
kimyon
curry
karabiber
pul biber
Nasil yaptim :

Etleri suyunu cekene kadar pisirdim,Hafif kizarmaya baslarken ay seklinde dogranmis soganlari icine atip bir iki kere cevirin,4 dis sarimsagi ,mantarida ekleyip mantarlar kendini birakana kadar kavuruyoruz ama cok seri yapmak lazim.Sonra dogradigimiz biberleride ekliyoruz biberlerin rengi degismesin diye sürekli karistirarak sote yapiyoruz. Tuzunu ve baharatlari ekleyin. En sonunda haslayip kabuklarini soydugumuz kestanelerin yarisinida karistiriyoruz. hepsini iyice harmanladiktan sonra servis tabagina aliyoruz. Ayni tencerede ( yikamaniza gerek yok) dogradigimiz domestesleri koyup hafif kavuruyoruz,tuzunu ve baharatlarini kendi zevkinize göre ayarlayarak koyun, ben aciyi sevdigim icin baya aci yaptim .1 tatli kasigi bali ekleyip bir kere kaynatiyoruz bu yemegimizin sosu... servis tabagina aldigimiz yemegimizin üzerine döküyoruz en üstünede artan kestanelerimizi ekliyoruz,süslemekte sizin zevkinize kalmis ... Afiyetler olsun

1 yorum:

  1. İçindeki kadar sunum kabınızda çok güzel.Ellerinize sağlık . Tüm takiplerime ekledim.Bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.