Önce ic malzemelerini hazirlayin.
PIRASALI GÖZLEMENIN ICI
Kiymayi kavurduktan sonra ince ince dogradiginiz pirasalari ilave edip kavurun.Tuz, karabiber pul biberle tatlandirin, maydanozuda ilave edip sogumaya birakin.
PEYNIRLI GÖZLEMENIN ICI
Beyaz ve kasar peynirleri rendeledikten sonra dogranmis yesil sogan ve maydanoz ekleyin karistirin.
Un, su, cok az siviyag,maya ve su ilavesiyle cok kati olmayan bir hamur yapin.mayalanmaya birakin. mayalanan hamurdan avuc ici kadar bezeler alin.Bu islemler bitince merdane veya oklava yardimiyla ince acin ,ic malzemeyi koyup kapatin. Kenarlarini bicak yardimiyla düzgünce kesin,kesmeden yaparsaniz kenarlari sert olur.Sacin üzerinde iki yüzünüde pisirin.pisen gözlemeyi servis tabagina alin,gözlemenin üzerine hemen tereyag sürün.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim