2 Kilo patlicani mangalda veya firinda közleyin. ( mangal atesinde yapmanizi tavsiye ederim) biberlerinizi közleyin. 2 tane yesil biberi üzerini süslemek icin ayirin
700 gr.dana eti
2 sogan
1 bas soyulmus sarimsak
5-6 tane yesil biber
6-7 domates
2 yemek kasigi tereyag
tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Közlenmis patlicanlarin kabuklarini temizleyip,dilimleyip toprak kabiniza yerlestirin.
700 gr. kusbasindan daha kücük dogranmis etlerinizi suyunu cekinceye kadar pisirin.tereyagini ekleyin ve etler kizarana kadar kavurun, küp seklinde dogranmis soganlari ekleyin, sarimsaklari dogramadan hafif bicakla üzerine bastirip ezin, közlenmis yesil biberlerinizide dograyip etlere ekleyin,1-2 dakika kavurduktan sonra dogranmis domatesi ekleyip domatesler hafif yumusayinca tepsiye dizdiginiz patlicanlarin üzerine dökün. Üzerine dilimlemis domatesleri ve biberleri dizip, servise 30 dakika kala firinlayin, sicak olarak dürüm ekmegi ile servis yapin.
Afiyet olsun
toprak kaba bayıldım. lezzete bak olmuş. ellerine sağlık. g+
YanıtlaSilEllerinize sağlık sizlere afiyet olsun.
YanıtlaSilEllerinize sağlık sunum çok şık olmuş
YanıtlaSilEline saglik, harika bir sunum:)
YanıtlaSilAaa dün ben yorum bırakmıştım çıkmamış..? Ellerine sağlık canım tam benlik bu közlenmiş patlıcan kebabı.. nefis görünüyor
YanıtlaSilHepinize cok tesekkürler
YanıtlaSil