Malzemeler
500 gr. süzme yoğurt
1 Yumurta ve 1 yemek kasigi pekmez üzerine sürmek icin
1 Tatlı kaşığı tuz
500 ml.ılık süt
500 ml. sıvıyağ
1 Yaş maya
1Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( malzemeyi azaltip daha az yapabilirsiniz ) benim tepsilerime göre 4 tepsi cikiyor)
iç malzemesi
Beyaz peynir
Maydonoz
Yapılışı
İlk olarak maya ılık sütle eritilir sırasıyla siviyag yogurt ve kabartma tozu eklenip azar azar un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzerini kapatıp bekletilir..
500 gr. süzme yoğurt
1 Yumurta ve 1 yemek kasigi pekmez üzerine sürmek icin
1 Tatlı kaşığı tuz
500 ml.ılık süt
500 ml. sıvıyağ
1 Yaş maya
1Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( malzemeyi azaltip daha az yapabilirsiniz ) benim tepsilerime göre 4 tepsi cikiyor)
iç malzemesi
Beyaz peynir
Maydonoz
Yapılışı
İlk olarak maya ılık sütle eritilir sırasıyla siviyag yogurt ve kabartma tozu eklenip azar azar un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzerini kapatıp bekletilir..
Hamur mayalandıktan sonra elimizi arada yağlayarak parçalar koparılıp açılır iç malzemeden konularak istenilen şekil verilir,yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir üzerlerine yumurta ile karistirdigimiz pekmez sürülür ve susama daldirilip önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında pişirilir..
Afiyet olsun..
Afiyet olsun..
Ellerine sağlık :) poğaçalar dayanılmaz
YanıtlaSilmaşallah çok nefis olmuş çoook
YanıtlaSilg +
Ellerinize sağlık afiyet olsun.
YanıtlaSilNefis klasikler arasında, elinize sağlık.afiyetle..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefiss olmuşlar belli..
YanıtlaSilçok hoş , üsküp usulü ekmekte olabiliyor bu poğaçalardan nefis afiyetler olsun
YanıtlaSil