Çilek zamanında reçel yapmadan olur mu hiç:)
Almanya tam bir çilek cenneti, gecen gün gittiğimiz çilek tarlasından 5 kilo çilekle geri döndük, toplarken de yedigimiz için eve gelince 1 kilo kadar daha yendi, Geriye kalan çileklerlede reçel yapıyım dedim.
MALZEMELER
4 kilo çilek
4 kilo toz şeker
2 tatlı kaşığı limon tuzu veya 1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tereyag ( hem parlak görünmesi için hemde şekerlenmesini önlemek için )
çilekleri yıkayıp ayıkladım.
Ayıklanmış çilekleri derin bir tencereye koyduktan sonra üzerine şekeride ekleyip 10 saat kadar kedi suyunu bırakmasını bekledim. (geceden sabaha kadar )
Ertesi gün harli ateşte kaynamaya başladıktan sonra üzerinde biriken köpükleri kasik yardımıyla aldım, bu çok önemli recelin rengi daha güzel oluyor.
Kıvam alana kadar kısık ateşte pişirelim.
Kıvamı geldiğinde limon tuzunu veya limonunu ekleyip beş dakika daha pişirip kapatalım.Tereyağıda ekleyip karıştırın. Kıvamını kendi damak zevkinize göre ayarlayın. Ben bal kıvamındaki reçelleri seviyorum.Temiz cam kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun.
afiyetle yiyininşallah. Çilek reçeli çok güzel.
YanıtlaSil