Bu maya, ekmek yapmaya baslamadan önce yapmanız gereken bir mayadır. Genelde fransız mayası diye bilinir.Eksi maya gibi olmasa da tıpkı eksi mayada olduğu gibi göz göz, dağılmayan ve çabuk bayatlamayan ekmekler için süper bir mayadır.Hazırlaması kolay bekleme süresi 2-3 saattir.Aksamdan hazırlayıp sabahta kullanabilirsiniz.Maya artınca ağzı kapalı olarak 3-4 gün buzdolabında bekletip tekrar kullanabilirsiniz.
Bu maya ile yaptığınız ekmeklerin tadına doyamıyacaksınız , benden söylemesi :)
YAPILISI :
1,5 su bardağı beyaz un
1 su bardağı ılık su
1/2 çay kaşığı instant maya
Malzemeleri cam-porselen-seramik veya ahşap bir kase içinde tahta kasık karıştırın.Metal kullanmayın.
Ağzına streç folyo veya kapakla kapatıp ılık bir yerde 3-4 saat bekletin.Kullanılmaya hazırdır.
Bu ön mayayı bazı ekmek tariflerimizde kullanacağız. Onun için bir kenara yazmayı unutmayın.
Malzemeleri cam-porselen-seramik veya ahşap bir kase içinde tahta kasık karıştırın.Metal kullanmayın.
Ağzına streç folyo veya kapakla kapatıp ılık bir yerde 3-4 saat bekletin.Kullanılmaya hazırdır.
Bu ön mayayı bazı ekmek tariflerimizde kullanacağız. Onun için bir kenara yazmayı unutmayın.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim