300 gr.Kuru Bakla
1 adet sogan
1 dis sarımsak
bir küçük cay bardağı zeytinyağı
1 kesme seker
Tuz
Limon suyu
Bir gece önce ıslattığımız baklaları üzerini gececek kadar su koyup haşlayın. Pişmesine yakin sekerini ilave edin. Piştikten sonra zeytinyağını, tuzunu ekleyip püre haline gelene kadar ezin. soğanı küp seklinde doğrayıp baska bir tavada şeffaf olana kadar kavurun püreye ilave edin. Ezilmiş sarımsağı limon suyunu da bakla püresine ilave edip karıştırın.Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin. Dereotuyla süsleyin.Afiyet olsun
Ellerine sağlık Siedacım…
YanıtlaSilFavayı çok severim..
Afiyetler olsun…
Sevgiler...
Elleri saglik cnm mis gibi olmus brnde mi yapsam bugun
YanıtlaSil