3/4 su bardağı tahin
3/4 su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
2-3 adet limon
tuz
Nohutlarınızı pişirdikten sonra üzerine soğuk su döküp elinizle biraz ovalayın, bu şekilde nohutların kabukları kolayca çıkacaktır.Yada Nohudun kabuklarından kolay ayrılması için haşlama suyuna bir çay kaşığı karbonat atarak yumuşamasını sağlayabilirsiniz.Kabukları soyulmuş olan nohudu rondodan geçirin, krema kıvamında olacak güzel ezilmezse humus pütürlü olur.
Sarımsakları iyice ezin. Tahin, zeytinyağı, 2 limon suyu, tuz ve sarımsakları bir kapta karıştırın. Rondo ile yapıyorsanız yavaş yavaş karışıma ekleyin. Humusun kıvamı krema gibi olmaya başladığında kimyonunu ekleyin. Mümkünse aroması kuvvetli bir kimyon secin kimyonun yogun kokusu humusu püf noktası bence...
Eğer sert ise tadına bakarak zeytinyağı ve limon ekleyin. Humusunuz soğudukça katılaşacağı için kıvamının ayarını ona göre ayarlayın.
Humus en sevdigim mezeler arasindadir, eline saglik:)
YanıtlaSil