Lezzeti de güzel oldu poğaça tadında :)
Malzemeler :
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı (300 ml ) sıcak süt
500 gr. un
yarim cay bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı seker
Mayayı seker ve su ile karıştırıp köpürene kadar bekletin.Yoğurma kabına sıcak sütü, tereyağını ve tuzu ekleyip yağ sütün içinde eriyene kadar karıştırın. Sonra köpüren mayayı ekleyip karıştırın ve unu ekleyip elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Unu eksik gelirse biraz daha un ekleyin. Üzerini kapatıp 1- 1,5 saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru 3 eşit parcaya ayırıp rulo haline getirin.Yağlanmış kalıpların içine koyup 45 dakika tekrar mayalanmaya bırakın.iki misli olması lazim.200 derecede ısıtılmış fırına verin ve 10 dakika bu derecede dursun 10 dakika sonra firının ısısını 190 dereceye düşürün.25- 30 dakika daha pişirin, Kızarıp kızarmadığını kontrol edin.
ÇOK BECERİKLİSİN MAŞALLAH AMA KALIPLARA DA HAYRAN OLDUM BEN :)
YanıtlaSilG +
Çooook hoooooş ellerine sağlık.... bunları da hemen bakayım buradaki sitelere ...
YanıtlaSil