Malzemeler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyag
2 yemek kaşığı yoğur
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu ile şerbetinizi hazırlayın.
Yapılışı
Yumurta, eriyip soğumuş tereyagi ve yoğurt bir kapta karıştırılır. Aldığı kadar un ve kabartma tozu eklenip yoğrulur. Kulak memesi yumusakliginda hamur olacak.20 dk. dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır. Unlu bir zeminde 2 mm kalınlığında açılır. Su bardağı, çay bardağı ve daha küçük bir kapakla yuvarlaklar kesilir. Her birinin dört tarafından bıçakla yarım cm boyunda kesikler yapılır. Büyük parça altta kalacak şekilde parçalar büyükten küçüğe doğru üst üste dizilir. Parçaların orta kısımları hafifçe ıslatılarak yapışmaları sağlanır. Tam ortası parmakla bastırılır. Kızdırılmış sıvı yağda iki tarafı kızartılır. Yağdan çıkarır çıkarmaz soğuk şerbete atılır. Şerbetini çekince soğuk olarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim