400 gr. kiyma
1 su bardagi köftelik bulgur
1 cay bardagi irmik
2 adet sogan
1 yemek kasigi domates ve 1 tatli kasigi biber salcasi
tuz, karabiber,kimyon, pul biber
maydanoz ( ince kiyilmis olacak)
Kiymayi yogurma kabina alin ve bulguru,1 rendelemis sogani,maydanozu, baharatlari ve tuzu ekleyip yogurun tüm malzemeler birbirini iyice tutunca findik büyüklügünde parcalar koparip elinizle yuvarlayarak köfteler yapin.
Tencerede 4-5 yemek kasigi siyiyagiyla 1 küp dogramis sogani kavurun, Eger patatesli yapmak istiyorsaniz bu asamada iken küp dogranmis patatesleride ekleyin.Salcalarla birlikte kavurun..Suyunu ilave edin. Su kaynayinca köfteleri ekleyin ve 30- 35 dakika kadar pisirin.
Afiyet olsun.
pirinçle yaptığımız köfte değil herhalde bu
YanıtlaSilafiyetle