Kücüklügümde hep annem yapardi kuru kayisi kizartmasini cok güzel olur, tereyag ve kayisinin inanilmaz bulusmasi, bu tarifte annemin yaptigi gibi ama ben biraz degistirdim
malzemeyi arzuya göre azaltip cogaltabilirsiniz
15-20 adet Kuru kayisi
15 adet Hurma
1 avuc Kuru dut
2 yemek kasigi bal
2 yemek kasigi tereyag
200 gr. ceviz
1 cay kasigi tarcin
Hurmalarin cekrideklerini cikarin, kayisilari yikayip kuruladiktan sonra cevizle icini doldurun.
Tavamizda yagimizi erittikten sonra önce hurmalari, sonra kuru dutlari kizartin.En son cevizli kayisilari kizartin.iki tarafi kizardiktan sonra yarim kücük cay bardagi su ile kayisilari hafif pisirin. servis tabagina dizin.Tavayi hic yikamadan kalan cevizi tavaya alin 1 tatli kasigi kadar tereyaginida ekleyin,bali ve tarcinida ekleyin. isinmaya baslarken cok az su ilave edin 1-2 tasim kaynatin. Koyu bir serbet kivaminda olsun. Servis tabagindaki meyvalarin üzerine düzgünce dökün.
Bomba olmuş. harika bir öneri. ellerine sağlık g+
YanıtlaSiloff oruçlu iken çok fena böyle lezzetler görmek, ellerine sağlık canım nefiss ve doğal bir tatlı olmuş..
YanıtlaSilsiedam naptın sen şeker ooooyyyyyyy
YanıtlaSilRamazana özel :)
Sil