Bolu mutfağına ait olsa da bana hep Malatya mutfağını anımsatan güzel çorba.....
250 gr. taze fasulye
1 sogan
500 gr. yoğurt
2 dis sarımsak
1litre su
2 yemek kaşığı sivi yag
1 yemek kaşığı tereyag
1,5 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, pul biber
Fasulyeleri yıkadıktan sonra yarim cm kalınlığında dilimleyin. siviyagda sarmisaklarla birlikte kavurun.( sarmisaklari ben ince dilimledim. İsteyen tüm olarak koyup ,kavurduktan sonra sarımsakları çıkarabilir) Rengi değişince 1 litre suyunu ve tuzunu ekleyin.Fasulyeler piştikten sonra terbiyesini hazırlayın.Bunun için yarim kilo yoğurda un, 1 yumurta ekleyip çırpın.Yavaş yavaş fasulyelere ekleyin ve karıştırmaya devam edin .Suyu eksilmişse su ilave edin. Kremalaşmaya başlayınca ocağınızın altini kapatın. Baska bir tavada küp seklinde doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Cay kaşığının ucunda karabiber ve pul biberine ekleyip çorbanızın üzerine döküp sıcak servis yapin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim