Bu Tarifi Paylaş
24 Eylül 2014 Çarşamba
Azerbaycan Ketesi
250 gr. tereyağı veya margarini 3 bardak unla ovuşturun.Yağ ile un birbirine iyice karışınca 1 yumurtanın sarısı ve 1 cay bardağı yoğurt,yarim cay kaşığı karbonat, yarim çay kaşığı sirke ilave edip yoğurup 3 parçaya bölüp buzdolabına kaldırın.
Bu arada iç malzemesini hazırlayın.
3-4 yemek kaşığı tereyağını eritin,bir paket vanilya ve 1 su bardağı toz seker yarım su bardağı un ilave edip güzelce harmanlayın.Resimdeki şekilde olacak.Ne çok kuru ne çok hamur gibi :)
Dinlenen hamurları buzdolabından alıp oklava ile açın, hazırladığınız unlu şekerli içi hamurun her yerine gelecek gibi yayın ve oklavaya sararak rulo haline getirin.Oklavayı dikkatlice çekip çıkarın.
Hamurun iki tarafınıda iyice kapatın. ve çatalla bastırın. üzerine yumurta sarısı sürün. baklava dilimi gibi dilimleyin.180 derecede kızarana kadar pisirin. Keteler hafif sararmaya başlayınca fırının derecesini biraz daha azaltın.
Etiketler:
AZERBAYCAN MUTFAGI,
DÜNYA MUTFAGI,
Hamur İşleri,
TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Süper görünüyor, ellerinize saglik
YanıtlaSilFARKLI TARİFLERİ DENEMEYİ HEP SEVERİM, BUNU DA DENİCEM
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok pratik. Lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSil