125 gr.Tereyag
1 yumurta
1 cay bardagi siviyag
4 corba kasigi dolusu pudra sekeri
1,5 su bardagi misir unu
2,5-3 bardagi elenmis un
1 limon kabugunun rendesi
1 pk.kabrtma tozu
1pk. vanilya
1 yumurta aki
1 kase toz seker
- Oda sıcaklığında tereyagina pudra şekeri , vanilya ve yumurtayı ilave edip karıştırın. Sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini de ekleyin.
- Mısır unu tamamını, kabartma tozu ve elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.Yumuşak kurabiye hamuru olacak.
- Ceviz büyüklüğünde hamurdan parcalar alarak yuvarlayın. Yumurta akını çırpın ve kurabiyeleri önce yumurta akına sonra toz şekere batırın.Ben esmer sekere batirdim.
- Fırın tepsimize dizin. 170 derece fırında 25 - dk üzerleri fazla kızarmadan pişirin. Fırından çıktıktan 5 dk sonra tepside alin. Sıcakken alırsanız kırılabilir.
- Bu kurabiyeleri uzun süre saklama kablarinda saklayabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Ellerine sağlık.. Harika olmuş.. Esmer şeker ne kadar çok yakışmış. Ben 1 haftada 2 defa yaptım :)
YanıtlaSilSanirim bende tekrar yaparim, gercekten tadina bayildik,tarif icin cok cok tesekkürler
SilTadına da bayıldım diyorsan en kısa zamanda yapılacak esmer şeker Kurabiyesi re ayrı bir lezzet veriyor...
YanıtlaSilMısır Unlu oluşu düşündürüyor beni bir kitapta tarifini gördüm ama cesaret edemedim senin tarifinde mutlaka deneyeceğim canım...
Görseller mükemmel...
Ellerine emeğine sağlık...
Sevgilerimi bıraktım kocaman öpüyorum 😘