Nasıl yaptım :)
1 orta boy beyaz lahana
400 gr.dana veya koyun kıyması
2 adet Soğan
1su bardağı bulgur
3-4 dis sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kasığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı aci pul biber ( miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
1tatli kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı kuru reyhan
Kıymanız yağsız ise az zeytinyağı
2-3 parca kemikli koyun eti
Soğanları ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayın.Bütün malzemeleri karıştırıp iç harcinizi hazırlayın.Tuz miktarına bakin eksikse ilave edin.
Lahanaları saracak büyüklükte kesip yıkayın. Ben muska şeklinde sardığım için 3-4 cm.lik seritler halinde kestim kaynayan suya 1 dakika kadar atıp çıkarın, çıkanları soğuk su dolu leğenin içine atın. sonra suyunu süzdürün. Lahananın bir ucuna içten koyup muska seklinde sarın.Tencerenizin altına kemikli etleri yerleştirip sardıklarınızı etlerin üzerine dizin. Ben lahana sarmasının aralarına soyulmuş tüm sarımsaklar koyuyorum arzu ederseniz sizde koyun. Lahanada sarımsak çok belli olmuyor hemde kokusunu alıyor. Sarmaların üzerine bir tabak yerlestirin.Üzerini gececek kadar su ekleyip kaynamaya baslayana kadar yüksek ısıda, sonra çok düşük ısıda 40 dakika kadar pişirin. Biraz dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapin. Afiyet olsun.
bu lezzeti damağımda ve dimağımda hissettim ben çok hisli kadınım yaa :)))))
YanıtlaSilg+
ellerine sağlık nefis olmuş. bende çok seviyorum. etli dolmalardan belkide en sevdiğim.
YanıtlaSil