Hamuru için :
1 kilo un
200 ml süt
300 ml su
1 tatlı kaşığı tuz
küçük cay kaşığı seker
1 paket maya 40 gr.
Bu malzemelerle hamuru yoğurun,mayalanmaya bırakın.
Ic malzemeleri ve hazırlanması :
Kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesleri bir tencereye alin içine kekik tuz, ve çok az karabiber ekleyip pisirin ve soğumaya bırakın.
kasar peynirini rendeleyin,kullanacağınız sebzeleri çok hafif haşlayın ama sakin pişmesin diri olacaklar çok çok az tuz ekleyin.( karnabahar,brokoli,kırmızı
2-4 dis sarımsak soyun ve ince ince dilimleyin.mayalanan hamurdan bir beze yapıp oklava yardımıyla veya elinizle istediğiniz incelikte acip hazırladığınız domates sosunun hamurun üzerine yayin,çok az kasar peynirini domatesin üzerine yayın sarımsakları ekleyin,onun üzerine sebzeleri dizin en üste yine peynir rendesini serpip, 220 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pisirin. afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim